VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE

Statement Festival bokar legendarisk rockband

13 Shares

Rocknytt är glada att kunna presentera tre nya rockakter som är klara till Statement Festival som äger rum i Göteborg den 31 augusti-1 september.

Det brittiska heavy metal-bandet Girlschool firar 40 år som band. Det vill de göra på unika Statement Festival! I rock-ärmen har festivalen även det psykedeliska, festivalvana bandet MaidaVale från Gotland och göteborgaren som skrev en kampsång för #metoo – Stina Velocette! 


Frida Hyvönen, Tami T, Nour El Refai, Maxida Märak och Joy … Dessa och fler tunga namn är redan säkrade för sommarens, eller för all del hela årets, stora händelse Statement Festival. I dag breddas programmet ytterligare, med tre väl utvalda rockakter till festen som Emma Knyckare har grundat för kvinnor, transpersoner och icke-binära.
Rockrävarna från Storbritannien i det 40-åriga heavy metal-bandet Girlschool, feministiska GBG-artisten Stina Velocette och psykedeliska rockbandet MaidaVale från Gotland är numera alla med på tåget! Mer info nedan.– Publiken kan vänta sig ett vilt, energiskt set med mycket balls! säger Girlschool.

Statement Festival hålls den 31 augusti – 1 september 2018 på Bananpiren i Göteborg. Mer info om festivalen och biljetter finns via http://www.statementfestival.se/ .

GIRLSCHOOL:
Girlschool är heavy metal-bandet från Storbritannien som har spelat i 40 (!) år. De hade sin storhetstid på 80-talet, då de sprängde såväl högtalare som stereotyper kring vem som kan spela hårdrock. Girlschool är en inspiration för mängder av kvinnliga musiker världen över och är grymma på scenen! De tre originalmedlemmarna Kim McAuliffe, Enid Williams och Denise Dufort spelar ihop med Jackie Chambers.

Girlschool berättar varför de tycker att Statement behövs och vad publiken ska få på Bananpiren:

– Vi blev nobbade av en festival en gång, som det hade gått bra på tidigare, för att de redan hade ett kvinnligt band! … När affischerna som visade bristen på kvinnor i på festivalscener cirkulerade för ett tag sen, belyste det hur lite som har ändrats sedan vi började spela för 40 år sen … Rock och metal är väldigt macho men vi spelar musiken vi vill spela – det handlar om attityd! Publiken kan vänta sig ett vilt, energiskt set med mycket balls.

STINA VELOCETTE:
Suget att få skriva på svenska har lett den rutinerade göteborgsmusikern Stina Velocette in på en solokarriär. Med vassa texter och feta beats känns Velocettes musik i hela kroppen. Hon känns igen för singeln “Ska det va såhär”, skriven som en hyllning och kampsång till alla systrar som delat sina berättelser i och med #metoo.

– Jag har så många låtar med feministiska budskap. Det är mitt favoritämne som jag alltid återkommer till. Min musik och mina texter kommer passa perfekt på Statement. Kampsånger som jag önskar går rätt in i pubikens hjärtan. Jag kommer att ta med hela mitt crew; dansare, hypewoman, kör och hemliga gäster. Det här är lätt den spelningen vi ser fram emot mest i år. Det kommer bli episkt! säger Stina Velocette.

MAIDAVALE:
MaidaVale är namnet på ett bostadsområde i London, men också på rockbandet som startades på Gotland 2012. De fyra musikerna spelar modern heavyblues som gärna övergår i tung psykedelisk rock och de har under våren 2018 släppt sin andra platta.

Med festivaler som Sweden Rock, Umeå Open och Krökbacken under bältet, är det nu dags för MaidaVale att ta plats på Statement Festival.

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link