Sista banden till Metallsvenskan 2018 presenterade

19 Shares

De sista banden till årets upplaga av Metallsvenskan har tillkännagivits och därmed är årets line-up klar.

De senaste tillskotten till årets upplaga av Metallsvenskan som äger rum den 15-16 juni i Norrköping är:

Entombed A.D. 
Det må låta klyschigt men det finns få svenska band som frasen ”behöver ingen närmare presentation” stämmer in bättre på än Entombed A.D. med LG Petrov i spetsen. I sommar släpper Entombed A.D. en uppföljare till ”Dead dawn” (2016) som åtföljs av en Sverigeturné senare i höst, men först gör dessa death metallegendarer ett nedslag på Metallsvenskan. Gillar man klassisk hm-2 death metal bör man inte missa detta. Å andra sidan, gillar man death metal så kommer man inte missa detta. För då har man koll på vilket röj det kommer att bli!Thundermother
Thundermother har spelat på alla stora svenska rockfestivaler och i sommar är det Metallsvenskans tur. Stockholmsbandet har hyllats för albumen ”Rock ’n’ roll disaster” (2014) och ”Road fever” (2015) och är nu aktuella med ett pinfärskt självbetitlat album. Efter ett turbulent 2017 har Thundermother vänt blad och med en helt ny sättning (så när som på gitarristen och grundaren Filippa Nässil) är de nu redo att ge Metallsvenskan en högoktanig rockshow!

Bloodbound
I Bollnäs är det bandy och metal som gäller. Och pratar man metal och Bollnäs så går det inte att komma runt bandet Bloodbound. Bloodbound är i högsta grad ett av de band som mest bidragit till att ”Bollnäs metal” har blivit något man pratar om runt om i hårdrockssverige. Deras smittande power metal har vunnit fans långt utanför rikets gränser. Senaste plattan ”War of dragons” släpptes så sent som förra året och det kommer säkert att bjudas på några spår från den blandat med gamla klassiker ur bandets katalog när bandet i sommar intar Norrköping.

14 kvalitativa band från Studiefrämjandet kommer också att vara på plats för att visa vart skåpet ska stå. Dessa är:

SAREA
Scent of Lord
Mass Murder Agenda 
Social Pretender
DECEPTION
Carnosus
The Generations Army
Breakout
BRICK
Acidiun
Methane
Bullshit
Nekromant
Agonize The Serpent

Samtliga band att spela på festivalen är:
Rival Sons, W.A.S.P, Graveyard, Satyricon, Entombed A.D., Exodus, Sonata Arctica, Pain, F.K.Ü, Hulkoff, Bullet, The Kristet Utseende, Thundermother, Bloodbound, Sarea, Scent Of Lord, Mass Murder Agenda, Social Pretender, Deception, Carnosus, The Generations Army, Breakout, Brick, Acidiun, Methane, Bullshit, Nekromant och Agonize The Serpent.

Biljetter till festivalen hittar du här: http://bit.ly/MetallsvenskanBiljetter

19 Shares
Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf

Relaterade artiklar

RELATERADE ARTIKLAR
Hittade inga inlägg.

VIDEOPREMIÄR

VIDEOPREMIÄR
VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!