VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE

RockCity Stockholm: En sprillans ny tvådagars hårdrocksfestival

Idén för festivalen, berättar festivalarrangörerna, föddes av en uppgivenhet över att det nu knappt finns vettiga ställen för den här genren av musik i Stockholm. Det är inte ok att man ska behöva söka sig utanför Sveriges gränser för att närvara vid melodiösa hårdrocksfestivaler. Det är dags att hårdrocken kommer tillbaka till Stockholm på riktigt!

“RockCity Stockholm” heter den nya hårdrocksfestivalen som går av stapeln under två dagar mellan den 27-28 april nästa år. Precis som namnet avslöjar äger festivalen rum i Stockholm och närmare bestämt Annexet.


Idag, fredag, släpps biljetterna till RockCity Stockholm via axs.com.
Det finns 2-dagarbiljetter samt VIP-biljetter såväl som ett begränsat antal 1-dagarbiljetter.
Ca 10 band kommer gästa festivalen under helgen, varav tre av dessa är vi väldigt glada att kunna presentera redan idag. Två headliners (för fredag respektive lördag) kommer att presenteras i mitten på januari och februari.

Festivalarrangörerna hälsar att vad som kommer att känneteckna RockCity Sthlm är grym stämning, grym arena, proffsigt men framför allt ett evenemang som årligen levererar artister relevanta för publik som älskar kvalitativ hårdrock!

De band som presenteras idag är:

Dynazty
Stockholms melodiska rockhjältar, är tillbaka för att visa var skåpet ska stå. Med fem skivor i bagaget, är Dynazty ett band som turnerat med namn som Pain, WASP och Dragonforce. Har man inte sett dem live tidigare så vet man inte vad man går miste om.

One Desire
Det finska AOR-bandet albumdebuterade i år, 2017 med ett album släppt på Frontiers Records. De har turnerat flitigt under året som gått tillsammans med bland annat Eclipse. Under RockCity Sthlm kommer de göra sin allra första spelning på svensk mark, något vi ser väldigt mycket fram emot.

Joe Lynn Turner
Den amerikanska sångaren är känd för sina sånginsatser i band som Yngwie Malmsteen, Rainbow och Deep Purple. Under hans besök på RockCity Sthlm kommer han ta med oss på en resa genom sin karriär med fokus just på dessa tre band såväl som det av hans bästa solomaterial.

− Alla tre ligger varmt om hjärtat och alla tre är garanterat grym leverans. Vem vill inte bevittna en mr. Turner som framför alla sina kända hits (Purple, Rainbow, Malmsteen, Sunstorm)?, vem vill inte få en smocka i magen av Dynazty eller för all del, vem vill inte bevittna One Desires debut i Sverige? Det bör poängteras att One Desire (enligt många) släppte årets bästa melodiösa hårdrocksplatta 2017, berättar festivalarrangören och grundaren Sebastian Ekblom Bak.

Mer information om festivalen hittar du på deras hemsida: http://rockcitysthlm.se/ samt Facebook.
Deras officiella evenemang på Facebook hittar du HÄR.

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link