VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Första banden till Helgeåfestivalen presenterade

27 Shares

Helgeåfestivalen som äger rum i Knislinge 5-7 juli har precis presenterat sitt första bandsläpp.

ELECTRIC BOYS är det funkiga hårdrockbandet som fick sitt genombrott i slutet av 80-talet, inte minst med låten ”All lips and hips”. En låt som för övrigt sägs ha inspirerat Metallica att använda sitar på sin ”svarta skiva”. 2009 återförenades gruppen och har sedan dess varit aktiv. Så sent som i lördags såg vi dom i ”Moraeus med mera” där nya singeln, ”Dishes” framfördes.


BLACK INGVARS slog igenom i mitten av 90-talet med sina dansbandscovers i hårdrockstappning. Därför ses dom ofta som ett hårdrocksdansband, men breddade sig senare genom att sätta metalprägel på pophits och schlagerdängor så väl som barnvisor och andliga sånger. Ofta handlar det om mash ups där man blandar in klassiska metalriff i de tolkade låtarna.

JOHN LINDBERG TRIO är utan tvekan ett av landets tuffaste och mest populära rockabilly-band. Dom har tidigare besökt vår föreningens återkommande evenemang ”Rockabilly Rumble”. Med nya skivan ”Straight From The Heart” och tillhörande singeln ”This Is What You Get” är bandet återigen på väg till Knislinge men denna gång till vår festivalscen.

SMENS BAGLOMMA bör inte behöva någon närmare presentation. Högklassig bonnarock från bygden och det enda band som spelat på samtliga upplagor av Helgeåfestivalen. En given bokning.

FRONTBACK vars frontkvinna, Anlo, vann tävingen ”Årets rockröst 2016”.

Samt melodisk hårdrock i form av STREAMLINE och WILDNESS, båda frontade av den talangfulle sångaren Gabriel Lindmark.

Många andra band av skiftande storlek, svenska och internationella, är kvar att släppa. Däribland headliner till alla tre dagarna. Passa därför på att köpa våra ordentligt rabatterade Earl bird-biljetter medan du har chansen.

Early Bird-biljetterna, begränsat antal kostar 995 kr för tredagars och det går även att köpa till VIP.

Mer info och biljetter finns HÄR!

Första banden till Helgeåfestivalen presenterade 1

 

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter