7 nya band klara till Sweden Rock Festival 2018

Sweden Rock Festival har idag presenterat ytterligare 7 band till nästa års upplaga.

Rose Tattoo är förmodligen det hårda, australiska rockband som näst efter AC/DC har lyckats bäst utanför hemlandet. Ändå är de sällan i Europa och ännu mer sällan i Sverige, men i sommar är det äntligen dags för Angry Anderson och hans mannar att riva av klassiker som ”Nice boys” och ”Rock’n’roll outlaw” på Sweden Rock Festival igen!

När hip hop-legendaren och skådespelaren Ice-T bildade metalbandet Body Count var många skeptiska, men det självbetitlade debutalbumet från 1992 blev något av en sensation – både tack vare dess råa metal med rapinslag och kontroversen kring låten ”Cop killer”. Bandet har varit sporadiskt aktivt sedan dess men nyligen kom sjätte albumet och i sommar gör de SRF-debut.Efterlängtade Sweden Rock-debuter gör även de norska rocklegendarerna Turbonegro, walesiska reggaemetalbandet Skindred och shredikonen Bernie Tormé. Klara för festivalen är dessutom superklassiska glamrockbandet Slade och det helt nya, melodiösa metalbandet The Dark Element, med bland andra Anette Olzon (ex-Nightwish) och Jani Liimatainen (ex-Sonata Arctica) i sättningen.

Sweden Rock Festival arrangeras i Sölvesborg den 6-9 juni. Sedan tidigare är bland andra Iron MaidenOzzy OsbourneJudas PriestHelloweenStone SourHeavy Load och Kreator utannonserade.

Läs även
Ytterligare sex band klara till Sweden Rock Festival 2018

3- och 4-dagarsbiljetterna släpps nu på fredag klockan 09.00.

Sweden Rock är Skandinaviens största hårdrocksfestival. Varje år lockas besökare från ca 50 länder till Sölvesborg, där de bjuds på över 80 konserter i en mix av klassisk rock, hårdrock, sydstatsrock och metal. Sweden Rock är känt för att hålla en hög nivå på service, och den vänskapliga atmosfären har blivit ett av festivalens främsta signum. Utöver den årliga festivalen har Sweden Rock numera ett tidningsmagasin, drycker och livsstilsprodukter samlade under sitt varumärke.

Relaterat:

4-dagarsbiljetterna till Sweden Rock Festival redan helt slut!
2017-11-26 – Ron Dahlgren

Imorgon släpps biljetterna till Sweden Rock Festival 2018
2017-11-23 – Ron Dahlgren

Sweden Rock Festival släpper 26 nya akter
2017-11-15 – Calle Englund

Ozzy Osbourne till Sweden Rock Festival
2017-11-06 – Nina Dahlgren


Ämnen

srf 2018 | sweden rock festival | sweden rock festival 2018

Effie Trikili

Skribent/Fotograf

CHEFREDAKTÖR

ANNONSANSVARIG

WEBB/SOCIALA MEDIER

Rocken är inte död!

Är du sugen på ny musik?
Här hör du de bästa rocklåtarna just nu!
Listan uppdateras varje fredag.

362 Shares
Share360
Tweet
Buffer2
X