VECKANS TOPPNYHETER

Unga Three Dead Fingers till Sweden Rock Festival 2018

Three Dead Fingers från Västerås öppnar Sweden Rock Festival 2018.

Att många av hårdrockens största namn har hängt med ett tag är välkänt och därför är det alltid kul när det dyker upp yngre förmågor som vill förvalta genrens arv. Medlemmarna i Three Dead Fingers från Västerås är i 12-13-årsåldern (!) men har redan hunnit slipa på sitt sound i ett par år och när vi hörde dem kände vi att vi bara var tvungna att ge dem en chans!

Kvartetten blandar friskt mellan både metalgenrer och tempon och växlar mellan ren sång och growls. Några av förebilderna är Sepultura och Slipknot och Three Dead Fingers har redan hunnit medverka på både Skogsröjet och Putte i Parken. I somras vann de dessutom riksfinalen i ”Livekarusellen” (den som är intresserad av att vara med i nästa års upplaga av den tävlingen kan för övrigt anmäla sig t.o.m. 30 november på livekarusellen.se).

I sommar får Three Dead Fingers uppdraget att öppna hela Sweden Rock Festival på 4Sound Stage, onsdagseftermiddagen den 6 juni!

Sweden Rock är Skandinaviens största hårdrocksfestival. Varje år lockas besökare från ca 50 länder till Sölvesborg, där de bjuds på över 80 konserter i en mix av klassisk rock, hårdrock, sydstatsrock och metal. Sweden Rock är känt för att hålla en hög nivå på service, och den vänskapliga atmosfären har blivit ett av festivalens främsta signum. Utöver den årliga festivalen har Sweden Rock numera ett tidningsmagasin, drycker och livsstilsprodukter samlade under sitt varumärke.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Picture of Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER