VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Metallsvenskan återuppstår – byter stad

573 Shares

Festivalen Metallsvenskan återuppstår och byter stad. Stafettpinnen går över till Norrköping och det är den 15-16 juni 2018 som ska märkas upp i kalendern.

2009 grundades Metallsvenskan i Örebro, som en hyllning till de två saker som betydde mycket för grundarna: fotboll och Metal. Utan inbördes rangordning.


Efter åtta år och lika många framgångsrika upplagor bestämde sig dock arrangörerna, (2016) att begrava festivalen för gott. Detta huvudsakligen p.g.a. tidsbrist och av privata skäl. När frågan sedan kom upp, att göra festivalen i Norrköping väcktes en låga som till sist ledde till ett konkret beslut om att återuppliva Metallsvenskan. Detta mycket tack vare ett stort engagemang från branschfolk och stadens kommun.

– Vi är enormt glada och stolta över att Metallsvenskan väljer Norrköping som evenemangsort. Denna tillställning tillför även ett roligt och uppskattat idrottsmoment vilket passar mycket bra i vår idrottstokiga kommun. Magnus Nilsson, VD, Upplev Norrköping.

– Det finns en stor efterfrågan av musikevenemang och vi befäster i och med detta vår position som regionens musiknav. Vi hälsar Metallsvenskan varmt välkomna till Norrköping. Mattias Persson, evenemangsansvarig, Upplev Norrköping.

METALLSVENSKAN 15 – 16 JUNI 2018 – NORRKÖPING
Nu är det alltså återigen dags för hårdrockshjältarna att snöra på sig fotbollspjucken, besökarna att vallfärda till Sveriges mest unika festivalkoncept som förutom fotbollsturneringen, uppbackas av en stark line-up artister på Metallsvenskans scener

BILJETTSLÄPP EARLY BIRD 
Med start torsdagen den 19:e oktober kl 12.00: 2-dagars Early Birdbiljett 799:- (inklusive serviceavgift). OBS! Endast ett limiterat antal till försäljning!

ARTISTSLÄPP
Torsdagen den 19:e oktober kl 12.00: De första bokade artisterna presenteras!

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter