VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Rocknytt tipsar: 26 band du absolut inte får missa på SRF 2017

221 Shares

Med mindre än 24 timmar kvar till Sweden Rock Festival 2017 ger redaktionen dig sina tips på 26 band som du absolut inte får missa under festivalen.

1. Aerosmith
The Bad Boys of Boston behöver knappast någon närmare presentation och att detta, enligt bandet, blir deras sista spelning på svensk mark bidrar ju till att detta är en spelning man absolut inte får missa. Legenderna visar vart skåpet ska stå!


2. Scorpions
Från de tidiga psykedeliska plattorna, via smäktande powerballader och grymma rockhits till ett av världens största hårdrocksband står tyskarna Scorpions fortfarande stabilt kvar på scenen. Med eller utan spandexbyxor. Ingen vill väl heller missa att se svenska trumvirituosen och tidigare Motörheadmedlemmen Mikkey Dee banka skiten ur skinnen till “Rock You Like A Hurricane”?

3. Primal Fear
Direkt från äran och hjältarnas land kommer denna kvintett med ett uppdrag; Att bjuda Sweden Rock på power metal i världsklass!

4. Running Wild
Du har väl inte glömt ögonlappen och din uppstoppade papegoja hemma? Klä ut dig till pirat eller kom som du är och bevittna när de tyska legenderna Running Wild bordar Rock Stage under fredagskvällen. Du vet väl att detta är tredje spelningen de gjort i Sverige? Någonsin! Den som inte kan texten till “Under Jolly Roger” kommer att kölhalas.

5. Amorphis
För fans utav folk, death och heavy metal är det i det närmaste tjänstefel om du missar våra grannar i Amorphis när de demolerar Sweden Stage under onsdagen.

6. Edguy
För att Tobias Sammet är det närmaste en duracell-kanin på speed man kan komma i verkliga livet. Dessutom tar Edguy med sig sin största produktion någonsin till Rock Stage under torsdagen.

7. Gotthard
När Gotthard kommer till Sweden Rock är det för att för att fira 25 år som band och en karriär med hårdrock i absolut världsklass. Dessutom kommer bandet framföra en i det närmaste unik hyllning till forna frontmannen och sångaren Steve Lee som gick bort 2009. Det kommer bli en schweizisk nostalgikavalkad i solgasset framför Festival Stage.

8. Little Steven & The Disciples of Soul
Bruce Springsteens närmaste vapendragare tillika E Street Bands mest flamboyanta gitarrist kommer till Sweden Rock med sitt soloband The Disciples of Soul för att visa Sverige vart soulskåpet ska stå. Vågar man hoppas på några E-street klassiker bland låtar från hans eminenta solokarriär?

9. Alter Bridge
För fans av modernare amerikansk hårdrock behöver Alter Bridge knappast någon närmare presentation. Med en supersångare som Myles Kennedy i spetsen kan det knappast gå fel!

10. Saxon
Ett band som har spelat på festivalen så många gångar att de nästan tagit över Motörheads plats som festivalens husband. Men vad gör väl det när bandets låtskatt är topp 3 inom Heavy Metal någonsin? Med sig har de dessutom den mytomspunna örnen!

11. Clutch
Har du inte sett Clutch live har du aldrig varit på en riktig rockkonsert. Bandet är så tajta live att du riskerar att bli ett fan för livet.

12. Venom
Legenderna från Newcastle har influerat generationer av metalheads och har dessutom bidragit till formandet av black metal och The new wave of British heavy metal. Dessutom har de aldrig snålat på pyro i scenshowen. Ska du se ett riktigt tufft band i år ska du se Venom!

13. Coheed and Cambria
Proggrocken på Sweden Rock levereras av bland annat denna trio från staterna, beredd er på en resa genom bandets sci-fityngda diskografi under torsdagen.

14. Lucifer’s Friend
Det återförenade kultbandet Lucifer’s Friend imponerade stort på SRF 2015 och det är avgjort “by popular request” som de nu är tillbaka. Redaktionen tänker inte missa detta triumfartade återtåg!

15. Sweden Rock Symphony Orchestra
Hårdrock och symfoniorkester har väl aldrig funkat lika bra i praktiken som i teorin. Men önskan att bli motbevisad finns alltid där och därför bör detta spektakel ej missas.

16. Candlemass
Sveriges doomkungar nummer 1 är tillbaka på festivalen för att fira bandets bästa skiva “Nightfall” som fyller 30 år. Räkna med att Rockstage kommer gunga rejält under lördagen.

17. Ratt
Med en enda Europaspelning för 80-talslegenderna så är det nästan givet att den då inte bör missas. Klassiker som “You’re In Love” och “Round And Round” kommer få varenda fan att sjunga.

18. Art Nation
Art Nation är nykomlingarna som varenda melodiska hårdrocksband bör frukta. Förutom en fantastisk liveshow så präglas deras spelningar av energi och sann spelglädje. För fans av AOR är detta garanterat inget man ska missa!

19. Grand Magus
Svärd, vikingar och folksagor. Allt detta får plats i Grand Magus blytunga heavy metal. Älskaren av detta bör ej missa bandet spelning på 4Sound Stage under onsdagen.

20. In Flames
Svenskarnas enda svenska festivalspelning lär bjuda på både dunder och brak när de intar Festivalscenen som headliners på lördagskvällen.

21. Treat
Sveriges största hårdrocksband under 80talet – efter Europe såklart – har på senare år fått ett uppsving både musikaliskt och storhetsmässigt. Missa inte bandets spelning på 4soundstage på lördag, allsång utlovas!

22. Doro Pesch’s Warlock
När Doro återvänder till Sweden Rock gör hon det -äntligen- tillsammans med Warlocks originalgitarrist Tommy Bolan. Inte vilket år som helst dessutom, utan året då “Triumph And Agony” fyller hela 30 år. Att få höra klassiker som “I Rule The Ruins” och “Metal Tango” live är definitivt något för äkta Dorofans!

23. Electric Boys
25 år sedan bandets uppföljare “Groovus Maximus” firas med en specialspelning på Sweden Rock – såklart! Elektriska pojkarna har förutom hela skivan, utlovat överraskningar som speciella gäster.

24. Hardline
När bandet uppträdde på SRF 2013 var det första gången på 11 år som bandet stod på scen tillsammans. Resultatet var smått magiskt, men missades av många på grund av sent scenbyte. Att SRF bjuder på en ny chans är något som inte borde missas av alla fans utav AOR när den är som bäst.

25. VA Rocks
Bandet beskriver sitt sound som ” Kickass Rock n Roll”. Behövs det mer motivering för att masa sig till Rockklassiker tältet på torsdag?

26. Wintersun
Våra finska grannar kan verkligen det där med Power/death metal, och Wintersun är inget undantag. Så ladda upp med en flaska Kosken så ses vi vid 4soundstage på torsdagskvällen!

Med 79 band klara för årets festival så finns det garanterat något för alla metalälskare att avnjuta. Vi ses i vimlet!

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter