VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Wacken Metal Battle är tillbaka

30 Shares

Wacken Metal Battle är tillbaka 1

Efter ett uppehåll 2016 är Sveriges mest internationella bandtävling Wacken Metal Battle Sweden tillbaka.

Tävlingen startades 2006 av Wacken Open Air, världens största metalfestival. Syftet var att ge band utan traditionellt skivkontrakt möjlighet att spela inför storpublik. I dag är Wacken Metal Battle en tävling som pågår varje år i 30 länder och territorier och nya för i år är USA och Indonesien. Vinnarna möts i världsfinalen under Wacken Open Air 2017, 2-5 augusti 2017.

Janne ”Lunkan” Lundqvist, som sedan 2010 varit National Promoter för tävlingen i Sverige, har inför årets upplaga extra förstärkning i form av Nathalie Tuokko som Promotion och Project Manager. Fyra samtidiga deltävlingar kommer att arrangeras runt om i landet där finalisterna utses av en expertjury till Sverigefinalen. I finalen avgörs slutligen vem som får äran att representera Sverige på plats i Tyskland under Wacken Metal Battle 2017.


Nytt för i år är att extra fokus kommer att läggas på att uppmuntra så många kvinnliga bandmedlemmar som möjligt att söka till tävlingen med sina band. Detsamma gäller juryn där en så jämn fördelning som möjligt mellan kvinnliga och manliga jurymedlemmar är slutmålet.

– Det handlar inte om någon form av kvotering, det handlar fortfarande först och främst om att hitta så bra liveband som möjligt. Vi vill dock se en jämnare könsfördelning inom genren både på scen och utanför. Eftersom det helt enkelt blir både roligare och mer mångfacetterat då enligt oss, säger Nathalie Tuokko.

Ansökan har öppnats och finns på www.wackenmetalbattle.se . Sista dag att anmäla sig är 31 december 2016. Följ Wacken Metal Battle Sweden på Facebook: https://www.facebook.com/WackenMetalBattleSweden

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter