VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Live Nation Sweden AB förvärvar majoritetspost i Sweden Rock Festival AB

36 Shares

sweden-rock-festival-entre

Nu står det klart att Live Nation Sweden AB förvärvar en majoritetspost i Sweden Rock Festival AB.

Genom affären breddar Live Nation sig inom festivalsegmentet och Sweden Rock får med en stark internationell ägare möjligheter att flytta fram sina positioner ytterligare.

Sedan en tid har Live Nation Sweden AB och Sweden Rock Festival AB diskuterat formerna för ett eventuellt samarbete, och nu står det klart att Live Nation förvärvar en majoritetsandel av aktierna i Sweden Rock Festival AB.

“Vi är väldigt glada över att det här avtalet kommit till stånd”, säger Mats Natvig, VD för Sweden Rock Festival AB. ”Vi har under många år kontinuerligt arbetat med utveckling av innehåll, service och säkerhet på Sweden Rock Festival och genom att gå ihop med Live Nation får vi de allra bästa förutsättningarna för att fortsätta utveckla vår verksamhet.”


Martin Forssman, bokningsansvarig och vice VD för Sweden Rock Festival AB, fortsätter: ”Dessutom går utvecklingen i livebranschen allt mer mot att ett fåtal större aktörer bokar upp artister för spelningar i många länder under långa tidsperioder, och i det klimatet bedömer vi att ett samarbete med Live Nation ligger helt rätt i tiden för oss.”

Thomas Johansson, Chairman International Music, Live Nation: ”Sweden Rock har gjort ett fantastiskt jobb och har varit en av Sveriges bästa och mest älskade festivaler i många år, så vi är väldigt glada att vi får möjligheten att jobba med dem och vara med och utveckla festivalen ytterligare.”

Carl Pernow, President, Live Nation Nordic: “Jag är stolt över att vi nu kan addera Sweden Rock till vår redan starka festivalportfölj. Sättet som teamet bakom Sweden Rock har utvecklat festivalen på är imponerande.”

Festivalen drivs vidare på samma sätt
Ägarförändringen påverkar inte driften av Sweden Rock Festival. Företaget och festivalen kommer även fortsättningsvis att drivas av samma personal och ledning, och på samma sätt som tidigare. Både festivalen och huvudkontoret blir kvar i Sölvesborg, den musikaliska inriktningen förblir densamma och Sweden Rocks bokningsgrupp fortsätter att boka festivalens artister, men för framtida bokningar med assistans från teamet på Live Nation.

Datum för kommande festivaler ligger fast och festivalen kommer som vanligt att årligen genomföras under fyra dagar, två helger före midsommar – vilket 2017 innebär 7-10 juni.

Aerosmith är första klara band till sommarens festival. Fler artister och biljetter släpps den 24 november.

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter