VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Stockholm Rocks återvänder i sommar – första akterna klara

stockholm rocks summerfest 2016 500

Stockholm Rocks återvänder nu mitt i sommarvärmen! Denna gång blir det ett två dagars event den 22 och 23 juli på Göta Källare, Medborgarplatsen i Stockholm. 

Klara Artister: 
Joe Lynn Turner (Us)
Dynazty (Sw)
Iron Savior(De)
Santa Cruz (Fi)
Hysterica (Sw)
Reach(Sw)
Erik Grönwall(Sw)


Joe Lynn Turner (Us) – Den föredetta Rainbow, Deep Purple och Yngwie Malmsteen sångaren återvänder till Stockholm efter några års frånvaro. Denna gång är sångarens framträdande fokuserat på de tre Rainbow albumen Difficult To Cure, Straight Between The Eyes och Bent Out Of Shape. Ett aldeles nytt album släpptes i Maj 2016 – Sunstorm.

Dynazty (Sw) – Aktuella med nya albumet Titanic Mass som släpptes nu i april och som fått strålande recensioner tar de ytterligare kliv och etablerar sig som ett av Sveriges bästa hårdrockband.

Santa Cruz (Fi) – Finlands stolthet som turnerat med AC/DC, svenska Mustasch och för tillfället är de i USA på turné. Det kommer blir bra gitarrspel och röj från scenen när de fyra grabbarna i Santa Cruz entrar scenen med sin energifyllda hårdrock.

Iron Savior(De) – Tysklands Powermetal-grupp nummer 1, sist de spelade i Sverige var sommaren 2012 och framträdandet fick lysande recensioner. Bandet har jämförts med storheter som Judas Priest och för alla som gillar Gamma Ray och Helleoween. Nya albumet Titancraft släpps i veckan.

Erik Grönwall (Sw) – Sångaren från hårdrocksbandet H.E.A.T. gör ett akustiskt soloframträdande innehållande personliga favoriter från H.E.AT, sin tid i Idol och annat som influerat och påverkat honom genom åren.

Reach(Sw) – Ludvig Turner kom från ingenstans in i Idol 2014 och spred en doft av glädje och rock till svenska folket. Sedan dess har det fortsatt under 2015 med hans band Reach med bland annat skivsläpp och ett 30-tal spelningar i Europa, och i februari 2016 släpptes en ny single “Tell Me” samt Avicii covern – Wake Me som har över 2 miljoner views på Youtube.

Hysterica (Sw) – Stockholmsbaserade Hysterica bildades redan 2005 och har släppt 2 album, en EP och turnerat flitigt sedan starten 2005. Vi är glada att kunna presentera dessa fyra tjejer till Stockholm Rocks den 22 juli. Ställ dig längst fram och headbanga är vår uppmaning!

Biljetter vi Ticketmaster.

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter