VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Sweden Rock Festival firar ett kvarts sekel med exklusiv rom

sweden rock rom 25

Få festivaler har varit med lika länge som Sweden Rock Festival i Norje utanför Sölvesborg. I juni går den 25:e upplagan av denna den största, och enligt många, roligaste festivalen i Sverige av stapeln, och jubileet firas med en exklusiv rom!

Bland romkonnässörer och finsmakare har Guyanas rom alltid hållits högt. Med djup karaktär, komplexitet och smakrikedom har öns romproduktion alltid fått munnar att vattnas, och livsnjutare att sucka högt. Inte undra på att Sveriges största rockfestival, Sweden Rock Festival, valt en rom härifrån för att fira 25 år av hårt rockande i Blekinge.


Efter att ha börjat 1992 som en endagsfestival i Olofström under namnet “Sommarfestivalen”, där huvudakterna hette Nazareth och Wishbone Ash, har Sweden Rock Festival utvecklats till en fyra dagar lång musikfest. Festivalen är med andra ord ytterst väletablerad och utgör idag årets höjdpunkt för trettiotusen hårdrockare från femtio länder. Sweden Rock besöks av världens största rockband och under åren har fans kunnat njuta av band som Mötley Crüe, Rush, Kiss, Black Sabbath, Guns ‘N Roses, Judas Priest, Def Leppard, Aerosmith, In Flames och Scorpions för att dra ett axplock.

Om inte musiken vore skäl nog att besöka Norje har Sweden Rock också blivit vida omtalat för den varma atmosfären, gemenskapen och glädjen som omger festivalen. Alla som någon gång besökt Sweden Rock har sina egna berättelser om vänliga människor, roliga möten och livsbejakande möten och ny vänskap som inte går att hitta någon annanstans.

I takt med att festivalen etablerat sig har man även breddat verksamheten och har idag såväl butik som en av Sveriges största musiktidningar inom bolaget. Dessutom har man, tillsammans med Brands For Fans, lanserat rom, öl och whisky under eget varumärke. Det föll sig därför naturligt att dra ut alla spärrar och trycka gasen i botten när det gällde ett släpp för att fira den 25:e upplagan av rockfestivalen.

Sweden Rock 25th Anniversary Rum släpps i en väldigt begränsad upplaga och bär den kvalitetsstämpel man kommit att förknippa med Sweden Rock. Grunden är 25 årig rom från Guyana med intensiv vanilj- och fatkaraktär från lagring på f.d. amerikanska bourbonfat. Intensiteten i den kvartssekel gamla rom:en har balanserats upp av kryddig yngre rom från Guyana. Resultatet är en otroligt fin balanserad rom med både arom och smak av vanilj, arrak, kaffe, demerarasocker och torkad frukt.

– 25 år är en ansenlig ålder för vilket företag som helst, och närmast unik i festivalsammanhang i Sverige, kommenterar Sweden Rocks Promotor Martin Forssman släppet. Vi har lanserat rom tidigare och den har varit väldigt uppskattad av vår publik. Dessutom släppte vi en whisky i våras, vilket gjorde att det föll sig naturligt att nu ta fram en riktigt högkvalitativrom till jubileet. Det här är vår mest exklusiva dryckesprodukt hittills, och det finns bara 1500 numrerade flaskor. Målsättningen har varit att skapa en lika storslagen upplevelse för doft- och smaksinnena som festivalen är för ögon och öron.

Martin ser tillbaka på 25 år av rockhistoria:
 – Det har skapats väldigt många minnen för livet under de här åren. Alla besökare har nog sina egna höjdpunkter att se tillbaka på, men mina personliga favoriter är nog återföreningsspelningarna med Twisted Sister, Europe och Judas Priest 2003-2004 och den storslagna Aerosmith-konserten 2007. Det har varit en fantastisk resa att få se festivalen växa från att ha varit ett ganska okänt och litet evenemang till att bli en av världens mest ansedda och prestigefyllda rockfestivaler.

Yvonne Wener på Brands For Fans konstaterar: – Sweden Rock Festival står i en kategori för sig själv. Allt från banden som spelar till atmosfär och stämning som är i världsklass. Det är svårt att beskriva för någon som aldrig besökt festivalen; vilken fantastisk helg på alla sätt och vis som dukas upp på Sweden Rock. Att de vunnit utmärkelser som Årets Företag, AAA och Gasellpris talar sitt eget tydliga språk. Den jubileumsrom vi släpper nu är precis så bra som vi uppfattar Sweden Rock Festival – en fest för alla sinnen!

Sweden Rock 25th Anniversary Rum – Extra Old Rum släpps i begränsad upplaga om 1500 flaskor den 16 maj.

Produktinformation Sweden Rock 25th Anniversary Rum – Extra Old Rum
Namn: Sweden Rock 25th Anniversary Rum
Artikelnr: 86889-01
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 40 %
Producent: Herman Jansen B.V.
Ursprung: Guyana
Pris: 990 kr

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link