VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Black Christmass presenterar första akterna till årets festival

15 Shares

Black-Christmass-2016-500x320Black Christmass, festivalen som äger rum i Norrköping under vinterhalvårets mörkaste dagar har presenterat årets första akter.

Skrikhult är igång med bokningar till årets upplaga av Black Christmass. Årets festival äger rum den 16-17 december på Flygeln i Norrköping.


Första banden är:

Unleashed
Ur askan av det numera smått kultförklarade bandet Nihilist reste sig Unleashed i slutet av 80-talet. Sedan dess har de oförtrutet kämpat på med sin death metal, där texterna influerats av våra forntida vikingar och deras bravader. Senaste plattan släpptes 2015 och är betitlad ”Dawn of the Nine”.

Rotting Christ
Detta grekiska band räknas till en av grundarna till det tidiga 90-talets Black Metal-våg och är just nu aktuella med det esoteriska albumet ”Rituals”. Rotting Christ kommer att befinna sig ute på vägarna i Europa under hela året för att till sist landa i Norrköping och Black Christmass i december – när det är som allra mörkast, passande nog!

Taake
Norska Taake med sångaren och envåldshärskaren Hoest i spetsen, har sedan starten 1993 förmörkat Black Metal-himlen med sina norska alster på Bergen-mål. Vi välkomnar honom och hans livebesättning till ”Stridens hus” i december!

Necrophagia
Även på andra sidan Atlanten så sysslades det med tape-trading i slutet av 80-talet. Några som höll på med detta och bildade ett band där det growlades friskt och spelades snabbt var just det som senare skulle bli Necrophagia. Bandet är ännu aktiva med sin dödsmetall – senaste plattan släpptes hösten 2014 och nu besöker de alltså oss i det karga Norden.

Altair
Det från Stockholm bördiga thrashmetal-bandet Altair har headbangat sedan slutet av 90-talet, men det är inte förrän nu som de börjat satsa på allvar. Med ett nyskrivet kontrakt i bakfickan sitter herrarna i detta nu och komponerar material till kommande debutplattan. Minns var ni såg dem först! (Om det inte var på någon av alla festival-spelningar de gigat på hittills, då!)

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter