VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
Sweden Rock Festival

Nya band klara till årets upplaga av Sweden Rock Festival

0 Shares

srf2016484
Ytterligare 10 akter är klara till årets upplaga av Sweden Rock Festival. 

Bland de nya banden som presenterats är ANTHRAX, UDO DIRKSCHNEIDER och LITA FORD.


Sedan tidigare är Slayer och Megadeth bekräftade för sommarens Sweden Rock Festival. Nu är det klart att även Anthrax spelar, och därmed kommer tre fjärdedelar av thrashens ”Big 4” att infinna sig i Sölvesborg! Anthrax, som inte spelat på Sweden Rock sedan 2005, återvänder med klassiske sångaren Joey Belladonna på sång och bandet släpper nytt album i februari.

Accepts originalvokalist Udo Dirkschneider har sedan sent 80-tal sjungit i sitt eget band U.D.O. Drygt tio år efter den sista Accept-återföreningsvändan tar han farväl av Accept-låtarna med en turné där bandet under namnet Dirkschneider framför ENBART Accept-låtar. Efter denna turné har Udo för avsikt att aldrig mer framföra en enda Accept-låt igen, så det här blir förmodligen sista chansen för hans svenska publik att höra honom sjunga klassiker som ”Balls to the wall”, ”Fast as a shark”, ”Metal Heart” med flera.

En av rockens största kvinnliga ikoner, Lita Ford, kommer också till festivalen. Hon slog igenom i legendariska The Runaways och har därefter närt en lång, framgångsrik solokarriär som bland annat har gett oss jättehiten (och Ozzy Osbourne-duetten) “Close My Eyes Forever”. Det blir en revanschsugen Lita Ford som kommer till Sweden Rock: hennes senaste besök, 2009, blev inte riktigt vad hon hoppats på då hennes andregitarrist inte fick åka med till Europa på grund av passproblem.

Här är samtliga 10 akter som presenteras idag:

Anthrax
Dirkschneider
Lita Ford
Glenn Hughes
Raised Fist
Epica
Imperial State Electric
The Kentucky Headhunters
220 Volt
The Eric Bell Trio

57 av totalt 82 akter är härmed offentliggjorda. Mer info om samtliga artister finns på www.swedenrock.com

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter