VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
vasby-rock-2015-484

Inför Väsby Rock Festival 2015: Intervjuer med Astral Doors, Dalton och Eclipse/Ammunition

111 Shares

vasby-rock-2015-484

VÄSBY ROCK FESTIVAL äger rum i Upplands Väsby utanför Stockholm i helgen den 17-18 juli. Band som W.A.S.P., Danger Danger och H.E.A.T. är några av de som gästar festivalen. Nedan följer tre korta intervjuer som Rocknytts Janne Mattson gjort med Astral Doors, Dalton och Eclipse/Ammunition.

 

AstralDoors-484
Nils Patrik Johansson (Astral Doors)
Från att tidigare ha ströslat festivalgig omkring er med Astral Doors blir de allt mer sällsynta nu. Ett perfekt tillfälle att göra den här spelningen lite mer exklusiv, eller hur?
– Så är det absolut. Det kommer att bli en ren hitkavalkad utan dess like. Pang på pungen bara, så att säga. Vi kommer för att försvara Dalarnas färger, det är då ett som är säkert.


Med tanke på hur upptagna alla medlemmarna är i olika projekt, blir det lite extra kul att ses i Astral Doors-replokalen då, eller?
– Ja för fan, lite så är det ju. Lagom är bäst i mellanmjölkens förlovade land. Vi är laddade till tänderna när det väl gäller.

Dalton-484

Bosse Lindmark (Dalton)
I och med att Ola blev allvarligt sjuk känns det lite som om återkomsten kom av sig. Men nu är det plattan i mattan som gäller igen va?
– Ja, visst blev det absolut så när Ola blev sjuk. Vi hade faktiskt börjat snacka med ett gäng bokare och framför nedåt i Europa.

”Pit stop” har varit ute i ett tag nu, hur har reaktionerna varit och fick ni blodad tand av det?
– ”Pit stop” fått ett fantastiskt mottagande med helt otroliga recensioner. Självklart får man mersmak av sådana grejer. Ola börjar komma på fötter igen så vi kommer rulla på, sakta varva upp och sedan se vad som händer.

eclipse03annicka-nilsson484

Erik Mårtensson (Eclipse och Ammunition)
I år blir det dubbelt upp för både dig och Robban. Vilken av spelningarna är den enklare att förbereda sig inför?
– Eftersom jag från början har varit och är gitarrist så har jag alltid känt mig säkrare med en gitarr på magen. Som bandmedlem har man aldrig samma ansvar att vara frontman och hålla showen igång. Man kan liksom hänga med tåget utan att behöva dra det. Därför känns det absolut enklare att förbereda sig inför Ammunition när jag vet att Åge Sten Nilsen som är en helt fantastisk sångare och frontman kommer att rädda allt vad som än händer. Dessutom har vi spelat en hel del tillsammans det här året så det kommer att bli en grym konsert. Men samtidigt är det en fröjd att sjunga med Eclipse och där har jag ett otroligt bra band i ryggen som backar upp vad som än händer. Det ska bli jävligt roligt att spela i Väsby!

Efter en lyckad sväng genom Europa på vårkanten är det dags för ännu en till hösten. Är 2015 året då Eclipse slår igenom på allvar?
– Vårens turné var verkligen lyckad och det var mycket folk som kom på alla gig. Senaste skivan ”Armageddonize” har fått fantastisk kritik över hela världen så visst har vi vind i seglen för tillfället. Vi kommer att gigga mer i år än vi gjort alla andra år tillsammans och det märks av att vi drar mer och mer folk varje konsert. Jag vet inte när det räknas att man slår igenom men att kunna åka runt i Europa och spela och det kommer hundratals fans på varje ställe är för mig att lyckas. Skål!

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter