VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
GRF15-banner-484

Nya band klara till GÖTEBORG ROCKFEST – klar lineup

GRF15-banner-484

Årets lineup till GÖTEBORG ROCKFEST är nu klar.

Festivalen, som äger rum den 24-25 april på Sticky Fingers i Göteborg har presenterat de sista 7 bandet till årets upplaga. Biljetter hittar man www.biljettforum.se


De band som tillkommit vid sista släppet är:

Annons:

DEAD LORD

Huvudstadens mesta rockband sett till procenthalt. Med grunden i Thin Lizzys gitarrdrivna och melodiösa hårdrock har man byggt ett tidlöst sound som man gång på gång visat upp runtom i Europa. Ett liveband av högsta kaliber och en gitarrattack utan dess like. Det blir rock.
https://www.facebook.com/deadlordswe

DYNAMITE

Småland är källan till hårdrock, det är en sanning värd att upprepas. Ett av de mest framträdande banden som kommit fram på senare år är Dynamite. AC/DC-ådran genomsyrar hela soundet och denna rockmaskin frågar inte om lov innan den kör över allt i dess väg. 
Första Göteborgsspelningen på mycket länge, det blir ett kärt återseende.
https://www.facebook.com/dynamitesweden

LANCER

Karlstadbandet Lancer är högaktuella med sin andra platta Second Storm som släpps i april. 
Bandet startades 2009 och spelar melodiös metal av det traditionella slaget. I senaste numret av Sweden Rock Magazine hyllas bandets nya skiva och publiken i Göteborg kan vänta sig ett lika hungrigt som slagkraftigt band på scen.
https://www.facebook.com/lancermetal

NIGHT

En av Linköpings främsta hårdrocksexporter på senare år är Night. Efter hårt turnérande, bland annat tillsammans med Ghost, är det dags för detta gäng att återvända till Göteborg Rockfest med sin nysläppta platta Soldiers In Time. Publiken kan vänta sig en rejäl dos klassisk hårdrock med rötterna i det tidiga 80-talets brittiska sound.
https://www.facebook.com/heavymetalinthenight

REACH

Sedan 2012 har Stockholmsbandet Reach bjudit på högklassig melodiös rock åt AOR-hållet. Gitarristen Ludvig Turner blev under 2014 rikskändis då han kom fyra i Idol, i Göteborg får vi istället se hans gäng sätta plattan i mattan och bjuda på en bombastisk liveshow.
https://www.facebook.com/reachofficialsweden

GASOLINE STARS

Den som har saknat sleazeinfluensen i årets festival behöver ej frukta, Gasoline Stars från Göteborg tar sitt avstamp i den klassiska 80-talsscenen med band som Ratt, Poison, Cinderella etc. 
Fullt ställ, fullt glas och detta hårt arbetande band kommer bjuda på både nytt och gammalt live.
https://www.facebook.com/gasolinestars

LYCKLIGA GATAN

Lyckliga Gatan är ett nytt punkband från Göteborg som plockar influenser från punkens tidiga år i Storbritannien och tar stundtals vid där band som Ebba Grön och Attentat satte standarden. Argt och vitalt med en klar lokal förankring i hemstaden Göteborg.
Bandet finns inte på nätet, förutom Spotify, för den som vill njuta av bra punk är det live som gäller.

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT