VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
srf-entre

Nytt rekordår för Sweden Rock Festival

0 Shares

srf-entre
Sweden Rock Festival befäster sin ledande ställning på den svenska festivalmarknaden.

Via ett pressmeddelande meddelas det att Sweden Rock Festival AB:s omsättning uppgick för verksamhetsåret 2014 till 93 MKR, vilket är den högsta omsättningen i festivalens historia och en ökning från 90 MKR föregående verksamhetsår.


Förbättrat resultat genom breddad verksamhet

Resultatet efter skatt ökade 2014 med 34% och uppgick till 21,7 MKR.  Omsättningen bestod till ca två tredjedelar av biljettintäkter och övriga intäkter svarar för ca en tredjedel av bolagets omsättning. Förutom Sweden Rock Festival driver bolaget webbshop med Sweden Rock-profilerade produkter, försäljning av egna alkoholprodukter via Systembolaget, rockkryssningar på Östersjön och olika typer kommersiella samarbete med externa parter.

– Det starka resultatet ger oss möjlighet att fortsätta utveckla festivalen med fokus på service, säkerhet och en högklassig line-up. Vårt absoluta mål är att alla våra återkommande besökare skall uppleva festivalen 2015 som den bästa hittills. Vår starka ekonomiska ställning gör också att man kan känna sig trygg som biljettköpare till Sweden Rock Festival,  säger Mats Natvig, VD på Sweden Rock Festival AB.

2015 har börjat storstilat

Även 2015 ser ut att bli ett mycket bra år för Sweden Rock Festival, 4-dagarsbiljetterna sålde slut rekordsnabbt, och även VIP-biljetter och 1-dagarsbiljetter till festivalens första dag är redan slut. Förutom festivalverksamheten visar även övriga verksamhetsgrenar på stark tillväxt.

– Årets line-up har fått mycket beröm, men vi är övertygade om att stämningen på festivalen och kvaliteten i genomförandet är minst lika viktigt. Därför arbetar vi systematiskt med att hela tiden förbättra helhetsupplevelsen av Sweden Rock Festival, avslutar Mats Natvig.

Om Sweden Rock Festival

Sweden Rock Festival 2015 arrangeras den 3-6 juni i Sölvesborg i Blekinge.

90 band spelar på 5 scener, och bland de klara artisterna hittas namn som Mötley Crue, Judas Priest, Def Leppard, Slash, Toto, Backyard Babies, Opeth, Hammerfall, Ghost och Meshuggah.

Besök www.swedenrock.com för mer info.

Fakta om Sweden Rock Festival 2014:

Antal dagsbesökare: 114 500

Besökare i snitt per dag, huvuddagarna: 33 000

Antal dagar: 4, varav en öppningsdag på halva området

Antal band: 90

Antal scener: 5

Antal länder besökarna kom från: 53

Antal genomförda festivaler: 23 (start 1992)

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter