VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
hfl-logo-484

Nya hårdrocksfestivalen i Motala släpper fler akter

86 Shares
hfl-logo-484
24-25 juli går en nystartad hårdrocksfestival vid namn HFL Festival av stapeln.

Det är Club Bomber som tillsammans med FB-gruppen Hårdrockare för livet kommer att arrangera HFL Festival som hålls på Folkets Park i Motala.
De senaste banden att presenteras är SAFFIRE och EGONAUT.


SAFFIRE
Det har hänt mycket sedan hårdrocksbandet Saffire från Göteborg släppte debutalbumet “From Ashes To Fire” 2013. Nästan direkt efter första skivsläppet skrev bandet på ett avtal med bokningsbolaget Rocknytt Lajjv Agency. Under 2014 fick Saffire spela på en hel del festivaler i Sverige och Norge tillsammans med band som Slayer, Volbeat, Megadeth, Anthrax, W.A.S.P, Sabaton, Ghost, Steel Panther, Gamma Ray, Turbonegro för att nämna några. Dessutom har de varit förband till Sebastian Bach och Hardcore Superstar.

Nu har Saffire återigen äntrat studion för inspelning av deras andra ännu obetitlade album som väntas släppas under våren 2015. Man kan lugnt säga att framtiden ser ljus ut för detta sylvassa liveband.

{youtube}5qekBk6hjqk{/youtube}
{youtube}14sfriowmjA{/youtube}

EGONAUT
”Musiken är som gjord för liveformatet, 70-talshårdrock med tunga riff, modern attityd, orgelmattor och ett jäkla driv”. Sedan starten 2005 har Egonaut ägnat sig åt att förfina sin egna variant av klassisk Stoner Rock till en blandning av 70-talsrock, metal, doom och modern riffrock. Egonaut har genom åren etablerat sig som ett av Sveriges vassaste liveband vilket har gett dem chansen att få dela scen med bl.a Hammerfall, Mustasch, Hardcore Superstar, The Night Flight Orchestra, Bigelf m.fl.

Fullängdsdebuten ”Electric” från 2011 fick ett varmt bemötande av kritiker och publik runt om i Europa. Under sommaren 2012 skrev Egonaut på för den svenska retrorock-etiketten Transsubstans Records och släppte sedan sitt andra album ”Mount Egonaut” i februari 2013. Även detta album hyllades av många kritiker runt om i Europa.

Egonaut håller för närvarande på att spela in sitt tredje album, ett album som kommer att släppas under våren 2015. Det är ett mörkare och tyngre Egonaut vi har att vänta… Doom ’n’ Roll.

{youtube}lGA5hE5vOHE{/youtube}
{youtube}hsO9qWVRAPM{/youtube}

Klara band i bokstavsordning:
CARNAL FORGE
EGONAUT
ETERNAL FEAR
INCURA
KING OF ASGARD
LILLASYSTER
MAN.MACHINE.INDUSTRY
MORGANA LEFAY
RAVAGED
REVELATIONS
SAFFIRE
SIDEBURN
SIR REG
STERBHAUS
TAD MOROSE
THE HAWKINS
THRASH HUNTER
VENGHA
ZEPHYRA

Fler band tillkommer.

Lyssna in dig på banden via Spotifysamlingen: https://open.spotify.com/user/ronzeremy/playlist/3YwXEyqJUfDtHKZ0OPWup7

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter