VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
vasby-rock-logo

Väsby Rock Festival släpper nya akter

55 Shares

vasby-rock-logo
Väsby Rock Festival håller ångan uppe och släpper nu ytterligare tre band till nästa års festival.

Nubian Rose – bandet som skulle ha spelat redan på 2014 års festival, men som av förklarliga skäl inte kunde komma då sångerskan Sofia Lilja Åkerlund var höggravid vid tillfället och inte visste om det skulle bli ilfärd till BB mitt under pågående spelning, kommer att göra sin debut på VRF 2015 istället. 2012 släpptes deras debutalbum Mountain som spreds som en löpeld över hela världen trots att de bara hade skivkontrakt för den svenska marknaden. Med nya skivan Mental Revolution har Nubian Rose tagit sig till nästa nivå. Det är hårdare, fläskigare och helt enkelt mer proffisgt. Det är uppenbart att Nubian Rose rötter är samma som tidigare men musiken har tagit några rejäla kliv framåt.


M.O.B – bandet från Stockholm som sedan starten 1996 har släppt sex stycken skivor och spelat land och rike runt sedan dess. Deras senaste släpp från 2014 “Out From The Dark” levererar högkvalitativ klassisk hårdrock med både driv och melodier. Under vintern 2011 då skapandet av “Out From The Dark” påbörjades fick sångaren Fredrik Notling besked om att han hade cancer i halsen. Detta stoppade upp bandets planer under en avsevärd tid och inspelningen kunde äntligen återupptas först under 2013. Skivan återspeglar i mångt och mycket resan som Fredrik och bandet gått igenom och som titeln säger så är nu M.O.B ute ur mörkret igen och är åter redo att möta publiken.

Rebel Road – ett band bildat 2007 och som influeras av klassisk hårdrock såsom AC/DC, Thin Lizzy och Black Sabbath men även har countryinfluenser. Deras ambition är att kombinera rock och country, och det har dom lyckats med. Under 2009 fick dessa killar möjligheten att medverka på en radiopromotionskiva på ett bolag i Nashville. Just nu håller bandet som bäst på att slutföra arbetet med en ny skiva.

Klara band:
ADRENALINE RUSH
AMMUNITION
ASTRAL DOORS
DANGER DANGER
DAYS OF JUPITER
EDEN’S CURSE
HEAVEN & EARTH
JONO
M.O.B
MADMANS LULLABY
MAGNUM
NUBIAN ROSE
RATED X
REBEL ROAD
TYGERS OF PAN TANG
WORK OF ART

Väsby Rock Festival kommer att äga rum på Vilundaparken i Upplands Väsby mellan den 17 och 18 juli nästa år.
Klicka här för biljetter!

Klicka på omslaget för att ta del av Rocknytts Spotifylista för Väsby Rock Festival 2015.

spotify-vasby-rock-festival-2015

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter