VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
stratovarius-band-2012

Ny rockfestival i Umeå – första banden släppta

stratovarius-band-2012
Den 12 december får kulturhuvudstaden Umeå en egen rockfestival i form av LuciaRock 2014.

Konferencier är Anders Tengner (Journalist och författare, känd från TV och media) och kvällens Dj är ingen mindre än Ian Haugland från bandet Europe. Idun Folkets Hus kommer att fyllas med musik, mat och bar under en hel kväll!


Till de klara banden som nämns nedan tillkommer ett lokalt band från Umeå.

Annons:

Stratovarius (bilden ovan) är Finlands mest framgångsrika hårdrocksband genom tiderna. Med över 10 album och DVD-releaser och mycket turnerande har de rönt stora internationella framgångar. Inom genren Power Metal anses de vara ett av genrens bästa och har influerat band över hela världen. Stratovarius senaste album Nemesis har fått lysande recensioner. Att vi dessutom har en svensk medlem i bandet i form av keyboardvirtuosen Jens Johansson gör bara saken ännu lite bättre nu när bandet nu besöker Umeå under Kulturhuvudstadsåret.

{youtube}9-4Gm6VG4O0{/youtube}

Dead By April kommer från Göteborg och har nu under 2014 släppt sitt nya album ”Let The World Know”, och med sin energifyllda alternativa metal/core/rock blev de kända för den breda massan i Sverige som vinnare av Aftonbladets pris Rockbjörnen i genren Hårdrock/metall men framförallt med sina uppträdanden i Melodifestivalen. Där de gjorde ett bejublat framträdande 2011 som mellanakt tillsammans med Lena Philipsson där de framförde hennes låt ”Dansa I Neon”, men också året efter när Dead By April 2012 tog sig direkt till Finalen i Globen (Där det stod en viss Loreen i vägen och tog hem vinsten). Men nu kommer alltså även Dead By April att uppträda på Lucia Rock i Umeå.

{youtube}XxoLRMkYN00{/youtube}

Coldspell, bildades 2005 av gitarristen och låtskrivaren Michael Larsson och är kanske Sveriges mest framgångsrika nordligaste hårdrockgrupp, med Micke som är bosatt i Kiruna som är bandets ledare och låtskrivare! Coldspell har släppt tre album med det senaste Frozen Paradise som kom 2013 har bandet turnerat flitigt med uppträdanden i USA och England och olika festivaler. Nu i November kommer bandet också turnera tillsammans med Pretty Maids och hinna med en sväng till U.K och Skottland innan bandet ställer sig på Idun Folketshus scen den 12 december.

{youtube}P0MDB3GUhBA{/youtube}

Biljetterna är släppta och finns att köpa via Biljettcentrum och Ticnet.

luciarock2014-banner

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT