LIVERECENSIONER 2024
INTERVJUER 2024
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Sweden Rock firar jubileum med exklusiv romlansering

I år genomför Sweden Rock Festival den 30:e festivalen i ordningen. Denna milstolpe uppmärksammas och firas bl.a. med lansering av en helt ny rom som tagits fram i endast 1500 exemplar. Den exklusiva drycken är naturligtvis toppad med 30-årig rom.

Sweden Rock Festival är idag Skandinaviens största rockfestival med över 40.000 besökare per dag, och redan 2015 utökade man sitt varumärke med en egen dryckesportfölj.

”Sweden Rock 30 YEARS OF ROCK Jubilee Edition Reserve Rum” blir den senaste i raden av exklusiva spritdrycker.

Basen i jubileumsrommen består av en mix av årgångsrom från olika karibiska öar – och som kronan på verket har en 30 år gammal rom från Guyana adderats.

”30 festivaler är ju fantastiskt grymt när man tänker efter, och därför kändes det helt rätt att också ta fram en alldeles speciell dryck för att fira jubiléet”, säger Marcus Antonsson, Food & Beverage Manager på Sweden Rock Festival.

Rommens arom är fruktig med söta toner av bakad frukt och sockerkaka. Smaken bjuder på både färsk och bakad tropisk frukt med toner av mörkt farinsocker och vanilj. Tillägget av 30-årig rom levererar ordentligt djup och en mer sofistikerad komplexitet till smaken.

Oavsett om man är en riktigt kräsen dryckeskonnässör eller helt enkelt bara gillar en god rom, så utlovas en mycket fin och njutbar smakupplevelse.

”För den som är sugen på att prova vår jubileumsrom så är det nog klokt att vara på hugget, eftersom upplagan är begränsad till 1500 flaskor”, avslutar Marcus Antonsson.

FAKTA
Namn: Sweden Rock 30 YEARS OF ROCK Jubilee Edition Reserve Rum
Artikelnummer: 5981701
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 43,0 % vol
Pris: 1499 kr
Säljstart: 10 Maj, 2023
Ursprung: Barbados, Venezuela och Guyana
Producent: Live Brands Factory AB

FESTIVALENS HISTORIA I KORTHET
1992 genomfördes Sommarfestivalen i Olofström, som blev starten på det vi idag känner som Sweden Rock Festival. Året därpå flyttades festivalen till Karlshamn för att utöka kapaciteten och ett år senare bytte man namn till Karlshamn Rock Festival. Mellan 1993-1997 utvecklades den breda musikaliska inriktningen mer och mer mot rock och hårdrock. Redan under denna era stod flertalet internationella namn på festivalens scen. 1998 insåg man att även Bellevueparken och dess omnejd inte längre räckte till och det blev därmed ännu en flytt. Denna gång bar det av till Sölvesborgs kommun och det stora fältet i byn Norje, där festivalen än idag håller till.

Trots flytten levde namnet kvar ett år, men 1999 bytte man namn till Sweden Rock Festival och ett tydligt fokus mot rock, hårdrock och metal cementerades nu.

Sedan dess har festivalen vuxit stadigt och är idag en av världens mest etablerade rockfestivaler, med besökare från över 60 länder varje år. Totalt sett har 1136 unika artister/band besökt festivalen sedan starten, och många av dom tillhör tidernas största rock- och hårdrocksband. För den som kan sin matte skulle Sweden Rock Festival firat 30 år redan 2022, men pandemin satte stopp för de planerna, så det är nu med stor glädje man istället kan fira sitt 30:e genomförande! Utöver rommen kommer det även att släppas en påkostad jubileumsbok, och inte minst bör det nämnas att årets line-up är den starkaste i festivalens historia med Iron Maiden, Def Leppard, Ghost, Mötley Crüe och bland många andra giganter!

Picture of Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER