VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
rhum-solera480

Sweden Rock lanserar The Holy Spirit of Sweden Rock Rhum Solera 8 Y.O

rhum-solera480
Efter succén med whiskyn The Holy Spirit of Sweden Rock Black Label lanseras nu den mörka rommen The Holy Spirit of Sweden Rock Rhum Solera 8 Y.O, en lagrad mörk rom från Barbados.

Whiskyn The Holy Spirit of Sweden Rock Black Label lanserades i december 2013 till 260 av Systembolagets butiker. I dag är den en av Systembolagets storsäljare och har passerat många etablerade varumärken i volym.


Den 6 maj lanseras uppföljaren The Holy Spirit of Sweden Rock Rhum Solera 8 YO, en premiumrom som är lagrad från fem till åtta år på bourbon fat på Barbados. Smaken är kryddig med fatkaraktär, inslag av mörk choklad, farinsocker, vanilj och torkad frukt.

Annons:

– Whisky var ett uppenbart förstahandsval som dryckeslansering för ett rockföretag, men varken vi som företag eller vår publik lever upp till fördomarna om den enkelspårige hårdrockaren och så nöjda som vi själva är med Holy Spirit Rhum har vi goda förhoppningar om en ny succé, säger Jon Bergsjö, Commercial Manager på Sweden Rock Festival.

The Holy Spirit of Sweden Rock Rhum Solera 8 YO serveras med fördel rumstempererad eller on the rocks som avec, eller när värmen kommer som del i en klassisk Cuba Libre.

Om The Holy Spirit of Sweden Rock Rhum Solera 8 Y.O.
The Holy Spirit of Sweden Rock Rhum Solera 8 YO är en komplex, premiumrom från Barbados. Rommen har lagrats minst 5-8 år på 200 liters amerikanska ekfat som tidigare använts för lagring av Bourbon. Rommen består av både kolonndestillerad och pot still-destillerad rom, och för den balanserade smakens skull ingår också en liten del ung rom från Guyana, Trinidad och Jamaica i slutblenden.

I och med att rommen är lagrad på Barbados där det är hög luftfuktighet och en hög medeltemperatur på cirka 30 grader celcius, resulterar det i större avdunstning än till exempel för Scotch Whisky som lagras i Skottland med mycket lägre medeltemperatur. Avdunstning är cirka 5-10 %, jämfört med cirka 2-4 % i Skottland, vilket resulterar i mindre rom kvar i faten med större smakkoncentration och intensiv fatkaraktär.

Detta heliga rockromsdestillat tål verkligen att jämföras med vilken finare konjak, calvados eller varför inte whisky, som helst. Smaken är kryddig med fatkaraktär, inslag av mörk choklad, farinsocker, vanilj och torkad frukt. Njut den som en avec “on the rocks” i cognacskupa, eller experimentera fram en grym rock-rom-drink.

Namn: The Holy Spirit of Sweden Rock Rhum Solera 8 Y.O
Artikelnummer: 86981
Volym: 700 ml Alkoholhalt: 37,5 %
Lagring: 5-8 Y.O
Ursprung: Barbados
Typ av fat: Bourbon Pris: 449 kronor

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT