VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
rockviken2014

Rockviken släpper nya akter

0 Shares

rockviken2014
Rockviken har släppt fler akter.

LANCER, SIPHON FUEL, THE HAWKINS, LOOKS LIKE LUCY samt BROTHERS OF ANOTHER MOTHER kommer till Rockviken i Frövi 25-26 Juli. Sedan tidigare är bland andra BULLET, JORN, ELECTRIC BOYS och WOLF presenterade.


LANCER är det senaste lysande tillskottet på den svenska heavy/power metal-himlen. Bandet som grundades i Arvika 2009, men numera har sin bas i Karlstad, har sina rötter i klassiska band som Iron Maiden, Helloween och Gamma Ray, men lägger till detta sin egen personliga och nyskapande prägel. Debutskivan släpptes i januari 2013 och var producerad av Ronny Milianowicz (tidigare samarbeten med Hammerfall, Wolf, Michael Kiske) och Tommy Reinxeed. Sweden Rock Magazine och Rocknytt.net gav skivan 7/10 och förutspådde en lysande framtid för LANCER. I japanska Burrn Magazine fick skivan 75/100, och toppbetyg kammades hem av ett flertal europeiska och amerikanska recensenter. Bandet har även figurerat i grekiska Metal Hammers egna tv-kanal med sina videor till låtarna ”Purple Sky” och ”Young and Alive”. LANCER har sedan dess varit ute och gigat på rockklubbar och festivaler, och har till exempel gjort en Europa-sväng tillsammans med Steelwing och Katana. Uppföljaren till debutalbumet håller på att spelas in just nu, och kommer att produceras av Gustav Ydenius (Steelwing, Enforcer, Mustasch). På Rockviken utlovar bandet en stenhård lektion i hur melodisk metal ska levereras!

THE HAWKINS är en rockkvartett ifrån Arboga som består av Albin Grill(trummor), Johannes Carlsson(gitarr/sång), Martin Larsson(bas) och Mikael Thunborg(gitarr). De har i år släppt EP:n “Part II: The Puppet Show” och en 3-spårs EP i maj. Detta unga band spelar hårdrock som doftar från olika håll. Musiken kan gå ifrån en bluesbaserad, Deep Purple-liknande, rock till en mer punkinfluerad historia och vidare till ett AC/DC-gung men alltid med ett mål att svänga rejält. Missa inte detta intressanta gäng med tunggungande grabbar som ger allt live!

SIPHON FUEL startade sin smutsiga maskin under sommaren 2009, när bandet hittade sitt sound med en blandning av Accept, Motörhead och AC/DC. Siphon Fuel är nu ett av de större undergroundbanden i Sverige och de har en trogen fanbase som följer bandet i vått och torrt. Bandet har gjort cirka 100 spelningar. De flesta i eget namn, men bandet har även delat scen och turnerat med band som exempelvis D-A-D, W.A.S.P., Bullet, Crashdiet, Hardcore Superstar, Sister Sin, Sator, Electric Boys och UDO m.fl. Bandets storhet ligger i deras vilda, energiska och ösiga live-framträdanden. 2013 släppte Siphon Fuel sitt kritikerrosade debutalbum “Buckle Up” på etiketten Gain/Rambo. Den recenserades av både Access: Rock och Sweden Rock Magazine till betyget 8/10.

LOOKS LIKE LUCY bildades 2009, men det var först under 2011 som bandet hittade hem med sin actionsport-rock och ställde sig på scenen. 2014 har börjat intensivt för Looks Like Lucy med bl.a. Englandsturné med det Portugisiska metalbandet The Royal Blasphemy. Just nu håller bandet på att spela in speedwaylaget Indianernas nya kamplåt som kommer släppas i maj. Under sommaren väntar spelningar i Tyskland, Spanien, Portugal och Sverige, med Rockviken som en av höjdpunkterna, innan det är dags att gå in i studion under hösten.

B.O.A.M. från Kumla har i år tagit sig hela vägen till riksfinalen i musiktävlingen Musik Direkt, men redan på distriktsfinalen i Örebros Konserthus tidigare i vår vann de juryns specialpris – en spelning på Rockviken. Det här blir också årets yngsta inslag på Rockviken – Stefan, Mattias och Sanny är 14 år men har spelat tillsammans i ca 6 år!

Klara band i bokstavsordning:

AMMOTRACK
BULLET
BROTHERS OF ANOTHER MOTHER
ELECTRIC BOYS
JORN
LANCER
LOOKS LIKE LUCY
SIDEBURN
SIPHON FUEL
SIR REG
SMASH INTO PIECES
THE HAWKINS
WOLF

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter