VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
srf-entre

Schemaändringar + Två nya band till Sweden Rock Festival

0 Shares

srf-entre
Sweden Rock Festival har skickat ut följande pressmeddelande;

“Hela spelschemat var egentligen spikat, men vi kunde inte låta bli att lägga till två akter ändå – Necrophobic och Goda Grannar är nu också klara för sommarens festival! Vi har dessutom gjort några ändringar i spelschemat.
Här följer en genomgång av alla nyheter:


Necrophobic är ett av Sveriges främsta extrema metalband och har rört sig i gränslandet mellan death och black metal sedan tidigt 90-tal. Nu är dessutom vokalisten Anders Strokirk, som stod bakom micken på debutalbumet “The nocturnal silence” tillbaka! Mer utförlig presentation av bandet finns på festivalens hemsida.
Kommentar från bokningsgruppen: Strax innan vi presenterade spelschemat för ett par veckor ändrade vi om i schemat och fick plats för en speltid till på Rockklassikerscenen. Vi kände att festivalens line-up behövde kompletteras med ett bra, hårt metalband till och Necrophobic är bland det bästa som går att uppbringa i sin genre.

Goda Grannar är har varit festivalens husband sedan starten 1992 och kommer att dyka upp där man minst anar det även i år. Mer utförlig presentation av bandet finns på festivalens hemsida.
Kommentar från bokningsgruppen: Att Goda Grannar går runt på och utanför festivalområdet och spontanspelar för våra besökare är en kul tradition som vi förstås vill fortsätta med i år också!

Lynch Mob och Eddie Meduza Lever byter speldagar/speltider med varandra.
Lynch Mob kommer nu att spela på fredagen 15.45-16.45 medan Eddie Meduza Lever kommer att spela på onsdagen 18.30-19.30.
Kommentar från bokningsgruppen: Lynch Mob bad att få byta speldag till fredagen eftersom onsdagen inte längre funkar med deras turnéschema. Eddie Meduza Lever hade lyckligtvis inget emot att byta med Lynch Mob. Vi hoppas att detta inte förstör planeringen för alltför många fans av respektive band, men alternativet hade varit att Lynch Mob hade tvingats ställa in och det ville vi förstås undvika.

Skillet och Q5 byter speltider med varandra.
Skillet öppnar nu på Sweden Stage på fredagen, 12.00-13.00, medan Q5 spelar 14.00-15.15. Därmed krockar inte längre Q5 och Talisman – A Tribute To Marcel Jacob.
Kommentar från bokningsgruppen: Vi har nog aldrig fått så många synpunkter från våra besökare på en krock som på den mellan Q5 och Talisman – A Tribute To Marcel Jacob. Naturligtvis var det så här vi borde ha gjort från början.

Magnums speltid på onsdagen utökas med 15 minuter.
Britterna spelar nu 21.00-22.30 på onsdagen.
Kommentar från bokningsgruppen: Ursprungligen var det tänkt att Magnum skulle avsluta på Sweden Stage på onsdagen, men så fick vi möjlighet att boka Queensryche under förutsättning att de fick den tiden. Magnum hade inget emot att spela näst sist på Sweden Stage istället, men sedan spelschemat presenterades har många besökare hört av sig och sagt att de hade sett fram emot en längre speltid för Magnum. För att gå Magnum-fansen till mötes lägger vi nu till en kvart till Magnums set. Tillägget påverkar inga andra speltider utan tas från den planerade pausen mellan Magnums och Queensryches konserter.

Playalong med Roxie 77 har lagts till i spelschemat.
Som tidigare utannonserats kommer Alice Cooper-gitarristen Ryan Roxies band Roxie 77 med start 15.15 på torsdagen att spela först ett par egna låtar och därefter bjuda upp 30 gitarrister ur publiken för att spela Alice Coopers “School’s out”. Mer info om hur du gör för att vara med hittas på http://www.playalongmusic.com/en/liveyourdream

Nationaldagsfirandet med Janne Schaffer har lagts till i spelschemat.
Årets nationaldagsfirande kommer att skötas av gitarristlegendaren Janne Schaffer, som har lovat att bränna av en fet elgitarrversion av “Du gamla, du fria” tillsammans med en gäst. En perfekt start på nationaldagen den 6 juni!”

Köp din biljett till Sweden Rock HÄR!
En utskriftsvänlig version av Sweden Rock Festivals kompletta spelschema finns HÄR!

srf-poster-klar-2014-01

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter