VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Legendariskt punkband till Time To Rock Festival

Time To Rock Festival fortsätter fylla på line-upen till nästa års festivalupplaga.

Idag presenterades det legendariska punkbandet SHAM 69.


Sham 69 bildades 1975 i Hersham, England och räknas idag som ett av de stora och legendariska banden inom engelsk arbetarklasspunk. Tidigt i karriären så kantades deras spelningar av mycket våld och huliganism och bandet var en av de stora anledningarna till att Oi!, en subgenre inom punken skapades. I början av karriären var det ren punk som gällde, men bandet gled mer och mer in på klassisk brittisk rock influerade av band som The Who, Rolling Stones och Mott the Hoople. Bandets sound och låtar kännetecknas mycket av bombastisk refränger med fotbollskörer. Lyssna bara på låtar som “Hurry up Harry”, “If the Kids are United”, “Borstal Breakout” och “Hersham Boys” så fattar du! Bandet splittrades 1980 efter att ha släppt fyra plattor, men återförenades 1987 och har sedan dess släppt ytterligare ett tiotal plattor med olika medlemmar. Som så många andra grupper som börjar närma sig 50 år så har Sham 69 funnits i många olika konstellationer, på senare år har det t o m förekommit två upplagor av bandet samtidigt. Det är dock DEN RIKTIGA uppsättningen “Original 1977 line-up” som kommer till oss i Knislinge. Tre fjärdedelar av den klassiska upplagan, nämligen ikonen Jimmy Pursey (sång), Dave Parsons (gitarr) och Dave Tregunna (bas). Gruppen kompletteras av Robin Guy (trummor). Lita på att det kommer bli ett enormt tryck på och framför scenen!

Hittills presenterade band:
SAXON, MSG, D-A-D, MOLLY HATCHET, HELLHAMMER PERFORMED BY TOM G WARRIOR’S TRIUMPH OF DEATH, TRIPTYKON PERFORMING CELTIC FROST, TRIPTYKON, THE TOY DOLLS, SHAM 69, ULI JON ROTH, MASTERPLAN, ANGEL WITCH, TYGERS OF PAN TANG, BOURBON BOYS, TUNGSTEN och KNOGJÄRN. Ytterligare 24 band kommer att presenteras.

Hög tid att säkra din biljett nu!
www.timetorock.seFÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT