VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Time To Rock Festival presenterar Skandinavien-exklusiv bokning

Time To Rock Festival presenterar en unik trilogi som kommer att utspela sig under alla tre festivaldagarna, 8-9-10 juli 2023.

Så här säger festivalen själva om dagens bandsläpp:


Time To Rock Festival presenterar stolt: “A Tom Gabriel Warrior Trilogy”

Annons:

Det är med stolthet och en känsla av total eufori som vi på Time To Rock Festival kan presentera en helt unik trilogi som kommer att utspela sig under alla tre festivaldagarna, 8-9-10 juli 2023.
Denna exklusiva föreställning kommer att sättas upp endast på en handfull platser i världen och spelningarna på Time To Rock kommer att vara de enda i Skandinavien, så du kan vara säker på att du kommer att få uppleva något väldigt unikt. Detta är din chans att bevittna en historisk musikhändelse.
Denna tre dagar långa serie med konserter kommer att visa upp legendariske Tom Gabriel Warrior livsverk. Tom är en av de absolut största pionjärerna inom extrem metal.
Under hela sin lysande karriär har han varit frontman, ledare och huvudlåtskrivare för de genredefinierande banden Hellhammer, Celtic Frost och nu Triptykon.

Time To Rock Festival presenterar Skandinavien-exklusiv bokning 1

Tre dagar, tre konserter.

Lördag 8 juli
HELLHAMMER performed by Tom Gabriel Warrior’s
TRIUMPH OF DEATH

Söndag 9 juli
TRIPTYKON performing CELTIC FROST

Måndag 10 juli
TRIPTYKON

HELLHAMMER performed by TRIUMPH OF DEATH
Hellhammer existerade i bara två år, från maj 1982 till maj 1984. I ljuset av deras nu mytiskt ikoniska status på den globala metalscenen, är det nästan otänkbart att det mesta av denna musik aldrig hade framförts live på nästan fyra decennier och därmed föddes idén om Triumph Of Death.
De första stegen mot förverkligandet av Triumph Of Death, uppkallad efter Hellhammers mest ökända låt, och tanken att vara en mycket respektfull och autentisk hyllning till Hellhammer, togs slutligen 2014, och bandet grundades officiellt hösten 2019. Triumph Of Death består av, förutom Tom G Warrior, av musiker som inte bara älskar den här musiken, utan verkligen förstår den. Uppsättningen efterliknar Hellhammers sista inkarnation av april/maj 1984, då gruppen hade lagt till ytterligare en gitarrist. Sedan starten har Triumph Of Death spelat många mycket hyllade konserter över hela världen.

TRIPTYKON performing CELTIC FROST
Sedan starten har Triptykon ofta visat respekt för sina föregångare Celtic Frost genom att inkludera deras låtar i deras liveset. I sommar kommer de dock för första gången någonsin att framföra en hel konsert med Celtic Frost-låtar på ett mycket begränsat antal platser och kommer att göra detta på lördagskvällen hos oss på Time To Rock. Deras enda skandinaviska framträdande. Vi kan förvänta oss att höra låtar från bandets klassiska era, hämtade från albumen “Morbid Tales” (1984), “To Mega Therion” (1985), “Into The Pandemonium” (1987) m.m.
Tom Gabriel Warrior: “Att framföra en så unik trilogi av konserter som består av musik från hela mitt liv som musiker är något jag aldrig har gjort förut. Det är en spännande idé, och jag är säker på att det också kommer att bli ett väldigt känslosamt åtagande för mig. Jag är djupt tacksam till Time To Rock Festival för att ha ställt frågan till mig att göra detta och för intresset och stödet för mitt kreativa arbete. Detta är inget jag någonsin skulle ta för givet. Vi kommer att göra detta till en mycket speciell kväll och helg.”

TRIPTYKON
Triptykon bildades i maj 2008 för att vidareutveckla det mörker som startades av dess omedelbara föregångare, banbrytande black/extreme metal-pionjärerna Hellhammer och Celtic Frost. Triptykon utvecklades från ett koncept för ett Celtic Frost sidoprojekt, initierat av Tom Gabriel Fischer (a.k.a. Tom Gabriel Warrior), gruppens sångare, gitarrist och huvudlåtskrivare. Hittills har de turnerat flitigt över hela världen och släppt de mycket hyllade albumen “Eparistera Daimones” (2010), “Melana Chasmata” (2014) och “Requiem” (2020). Med en stor, hängiven fanbase, bosatt i världens alla hörn, definierar Triptykon totalt mörker och tyngd och detta framträdande från det utan tvekan tyngsta bandet i världen, kommer att bli en upplevelse som du aldrig kommer att glömma.

Hittills presenterade band:
SAXON, MSG, D-A-D, THE TOY DOLLS, MOLLY HATCHET, BOURBON BOYS, MASTERPLAN, ULI JON ROTH, ANGEL WITCH, TYGERS OF PAN TANG, TUNGSTEN and KNOGJÄRN. Ytterligare 25 band kommer att presenteras.

Biljetter och information om boende etc: www.timetorock.se

Time To Rock Festival presenterar Skandinavien-exklusiv bokning 2
Foto: Henryk Michaluk / AirDrift Photography
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT