VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
house-of-metal-logo14

Sista banden till House Of Metal släppta

house-of-metal-logo14
Inomhusfestivalen House Of Metal som äger rum den 28 februari till 1 mars i Umeå har presenterat sina sista bokningar:

BESSERBITCH
Startade 2008 i Stockholm och är kända för att leverera snabb, rasande och känslosam punk med melodier som fastnar. Besserbich har släppt två EP:s på eget bolag: “Who cut the wire?” (2010) and “Error code 31” (2011) innan de skrev på för Bolero Recordings och började arbeta med producenten Patrik Frisk i hans studio Ninetone i norra Sverige. Sedan dess har de släppt singeln “Skin” och EP:n “Welcome to Shitholm”. Bandet har sedan starten spelat mycket live runt om i Sverige. Debutplattan “Moments of Grey” släpptes alldeles i dagarna.


{youtube}baPN01dRlGY{/youtube}

AXENSTAR
Axenstar’s debutalbum “Perpetual Twilight” kom redan 2002 och totalt har bandet släppt 5 fullängdsalbum. I början av 2014 kommer ett nytt album att spelas in och med lite tur kanske det blir en eller två låtar som spelas live för första gången under House of Metal 2014. Gillar du melodisk metal med både tyngd och snabbhet så kommer du lätt bli ett fan av Axenstar.

Annons:

{youtube}s80y22ChGuo{/youtube}

CURSED 13
Efter en handfull demos skivdebuterade bandet 2009 på splitalbumet “Tearing the World Asunder / Svartsejd” tillsammans med Domgård. Medlemmarna har var för sig historia inom scenen som i bl a Spazmosity, Diabolic Lust, Grá och Domgård vilket borgar för både kvalitet, erfarenhet och brutalitet. 2013 släpptes kritikerrosade “Triumf”, bandets första fullängdare på anrika Carnal Records. Cursed 13 rör sig i ett musikaliskt gränsland där Skandinavisk svartmetall står som grundstomme, färgad av extrem tyngd och en aura av domedag. Bandets primära budskap handlar om död, mörker och den slutgiltiga undergången, klädd i Skandinavisk ockultism och apokalyptisk spådom.

{youtube}SLW1Hq8xmUc{/youtube}

MONOSCREAM
Monoscream är ett Stockholmsband som startades 2007. Under våren 2010 åkte bandet till Göteborg där de spelade in sitt debutalbum “Redemption” med producenten Svein Jensen på Grand Recordings och Göran Finnberg på Mastering Studio. Resultatet blev fantastiskt och Redemption släpptes 2011. På scen har bandet gjort sig kända för sin energi och professionalism vilket lämnar ett leende på läpparna hos både publik och arrangörer. Monoscream ska spela in sin andra platta nu i sommar tillsammans med producenten Oscar Ammer.

{youtube}npS1QZ2KPrs{/youtube}

Några av banden som spelar på House Of Metal är bl.a Napalm Death, Hatebreed, Belphegor, Enforcer, Hypocrisy, Avatarium, Raubtier, Thyrfing, Man.Machine.Industry och Civil War.

Fullständig lineup och biljetter: www.houseofmetal.se

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT