VECKANS TOPPNYHETER
bravalla-festival-logo

Bråvalla Festival släpper fem nya rockakter

bravalla-festival-logo
BRÅVALLA FESTIVAL fortsätter fylla på line-upen inför årets festival.

 

I dag presenterades följande rockakter; The Offspring, Dropkick Murphys, Anthrax, Bad Religion och Reignwolf.

THE OFFSPRING
I år är det 30 år sedean Dexter Holland och Greg Kriesel gick på en tumultartad Social Distortion-spelning och kom på att de skulle starta ett eget band. Resultatet blev The Offspring. Vad passar väl bättre än att fira 30 år som band med en spelning på Bråvallafestivalen? The Offsprings självbetitlade debutskiva släpptes 1989, men det var med uppföljaren “Ignition” som karriären tog fart för att sedan explodera med 1994-års album “Smash”. Med draghjälp av singlarna “Come Out and Play” samt “Self Esteem” sålde “Smash” i elva miljoner exemplar, vilket var den dittills största försäljningsframgången för ett band utgivet via ett independentbolag. Sedan dess har det bara rullat på för The Offspring. 2012 släppte The Offspring sitt senaste album “Days Go By” och med det bevisade dem att de fortfarande kan leverera högoktanig punk med förödande hookar.
{youtube}nzY2Qcu5i2A{/youtube}

DROPKICK MURPHYS
Även om Dropkick Murphys startade som ett rent punkband 1996 insåg de ganska snart att deras låtar bar spår av den irländska känsla som hade präglat medlemmarnas uppväxt i och omkring Boston. Sedan dess har Dropkick Murphys hela tiden flyttat fram sina positioner och för varje skiva har publiken blivit allt större. Då bandet förra året släppte sitt åttonde album “Signed and Sealed in Blood”, gick det rakt in på den amerikanska albumlistans nionde plats.
{youtube}D7g3RuoreRc{/youtube}

ANTHRAX
Sedan debuten 1984 har Anthrax sålt över 10 miljoner skivor och inspirerat en hel generation av nya metalband. Som en del av 80-talets “The Big Four” har thrashmetalbandet Anthrax för alltid skrivit in sig i musikhistorien. 2011 släppte Anthrax sitt senaste album “Worship Music”. Det var deras tionde studioalbum och det första med nytt material sedan 2003-års “We’ve Come For You All”.
{youtube}RzpRU347BDU{/youtube}

BAD RELIGION
Med 1982-års debut “How Could Hell Be Any Worse?” gjorde Bad Religion ett kraftigt avstamp in mot den amerikanska punkens absoluta centrum. 32 år senare finns så väl den furiösa energin som de starka åsikterna kvar. Det enda som ändrats längs vägen är att Bad Religion förvandlats till världsstjärnor och levande punklegendarer.
{youtube}ZN6kCgMUjFw{/youtube}

REIGNWOLF
Bakom Reignwolf står Jordan Cook. Musikaliskt utgår han från bluesens allra tyngsta och skitigaste bakgård. Därifrån levererar han hypnotisk, högoktanig rock. Reignwolf är det kanadensiska enmansbandet som kommer att knäcka dig totalt i sommar.
{youtube}ekq4ZMgMa1Q{/youtube}

BRÅVALLA FESTIVAL äger rum under 26-28 juni 2014 i Norrköping och tidigare släppte rockakter är bl.a. IRON MAIDEN, KINGS OF LEON, TRIVIUM, BRING ME THE HORIZON, THE HIVES, och WE CAME AS ROMANS,

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
FLER NYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER