VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
SommarRockSvedala-logo

SommarRock Svedala släpper headline

SommarRockSvedala-logo
Det amerikanska hårdrocksbandet Twisted Sister blir en av huvudakterna på nästa års upplaga av SommarRock Svedala!

Twisted Sister bildades 1973, men det var först i början av 1980-talet, men den karismatiska sångaren och frontfiguren Dee Snider i spetsen, som bandet slog igenom med hitlåtar som “I Am (I’m Me)”, “We’re Not Gonna Take It” och “I Wanna Rock”. Namnet Twisted Sister grundar sig i att bandmedlemmarna i början klädde sig i kvinnokläder. De beskrev sig själva enligt mottot: Look like women, talk like men and play like motherfuckers. 1987 splittrades bandet och inte förrän i slutet av 1990-talet återförenades man för att fortsätta turnera med sin version av klassisk heavy metal.


2014 firar Twisted Sisters framgångsplatta ”Stay Hungry” 30 år och detta kommer de nu att fira tillsammans med oss på SommarRock Svedala!

”Förra årets festival blev en stor succé och när andra festivaler, tyvärr, var tvungna att ställa in så gick det bättre än någonsin för oss. De senaste två åren har vi ökat vårt publikrekord från 15.500 till 20.500 besökare. Detta känns givetvis fruktansvärt bra och vi är väldigt tacksamma för att vi kan fortsätta arrangera vår älskade festival. De senaste åren har vi satsat på att boka utländska artister och Thin Lizzy och Helloween har varit resultatet av detta. Nu fortsätter vi den satsningen och presenterar Twisted Sister till nästa festival! Med den bredd på besökare som SommarRock Svedala har känns Twisted Sister väldigt rätt. Du kan vara 15 eller 65 år, det spelar ingen roll, det är hårdrock som sträcker sig över flera generationer. Att dessutom få fira 30-årsjubileumet av det klassiska albumet ”Stay Hungry” med Twisted Sister gör det ännu roligare! Tänk att publiken i lilla Svedala ska sjunga ”We’re Not Gonna Take It” tillsammans med Dee Snider i sommar…” – Markus Lindberg, festivalgeneral.

SommarRock Svedala arrangeras av musikföreningen S.M.U.R.F. den 10-12 juli 2014 på friluftsbadet i Svedala

{youtube}SRwrg0db_zY{/youtube}

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link