VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
rockviken2014

Rockviken släpper nya akter

0 Shares

rockviken2014
Rockviken, som äger rum på Prästryggen i Frövi, har idag presenterat två nya bokningar:

WOLF Saknar du känslan du hade när du först hörde “Number Of The Beast” eller “British Steel”? Det ögonblick då du hoppade på din säng och lirade på din luftgitarr som en galning? När du tog pennan ur din skolväska och ritade ditt favoritbands logotyp på din jeansjacka? När du stod framför spegeln och slog huvudet tills du föll ihop? Så var det åtminstone för de här Örebro-grabbarna. När de inte kunde hitta något spännande med modern metal, bestämde de sig för att själva göra något åt det. WOLF började spela vad vissa kallat retro-metall och visade därmed att det var ett felaktigt begrepp – riktig metall är inte retro eftersom den alltid funnits där. Ibland djupt ner på underground-scenen, ibland hyllad i pressen. WOLF, liksom andra band, har hållit andan i det tidiga 80-talet vid liv, och musiken låter lika fräsch än idag – och framför allt rockar det hårt! WOLF bildades 1995 och släppte första albumet “Wolf” år 2000. Deras senaste album “Legions of Bastards” som var det 6:e i ordningen, släpptes 2011. Bandet turnerar flitigt runt om i europa, och har även gjort turnéer som förband åt SAXON, Tankard och Trivium m.fl.
{youtube}IsiNSovDvMI{/youtube}


SIR REG är en energisk sextett från Sverige som spelar keltisk rock / punk. På sång finner vi Brendan, en irländare som lämnade sin hemstad Dublin för att komma till Sverige och uppfylla sin dröm genom att sätta ihop det bästa möjliga bandet. Bandets bas är Köping, men turnéerna går huvudsakligen utomlands där de följer fotspåren efter band som Flogging Molly och Dropkick Murphy. 2010 turnérade bandet i 3 veckor som förband till punkrock-legenderna Misfits. Senaste skivan “21st Century Loser” släpptes under våren 2013, och bandet har blivit nominerat i 2 kategorier av BANDIT ROCK AWARDS 2014 – “Bästa svenska album” samt “Årets svenska genombrott”. Vinnarna utses på Banditgalan på Annexet i Stockholm 8/3 2014.
{youtube}3w3vemUlVwI{/youtube}

ROCKVIKEN startades 2013 och blev redan första året en stor succé och arrangemanget har lovordats av såväl artister som publik. Rockviken 2014 går av stapeln 25-26:e Juli och drivs av den ideella föreningen Rockviken. Några nyheter till 2014 års upplaga är en utökning från 1 scen till 2 scener, och antalet artister under två dagar ökar från 16 till ca 25. Festivalen har ett perfekt läge intill Prästryggens strand på sjön Väringen i Frövi, ca 3 mil från Örebro och Arboga. Ordinarie biljettpris för 2-dagarsbiljett är 495:-, men köper man biljett före årsskiftet betalar man endast 395:-. Biljetter säljs via hemsidan www.rockviken.se och via biljettforum.se, Preem i Frövi samt Motorbolaget i Fellingsbro.

Klara band i bokstavsordning:

ELECTRIC BOYS
JORN
SIDEBURN
SIR REG
WOLF

Rockviken på Facebook: www.facebook.com/rockviken

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter