VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
rockviken2014

Rockviken släpper nya akter

0 Shares

rockviken2014
Rockviken, som äger rum på Prästryggen i Frövi, har idag presenterat två nya bokningar:

JORN med norske hårdrockssångaren Jørn Lande i spetsen kommer till Rockviken i Frövi sommaren 2014! JORN grundades 2000 av sångaren Jørn Lande, efter att ha spelat i The Snakes med de före detta Whitesnake-medlemmarna Bernie Marsden och Micky Moody. JORN har släppt 14 skivor och 2 DVD-skivor under 13 år. Den senaste heter “Traveller”, och släpptes i juni 2013. JORN har turnerat oavbrutet i flera år, och har gjort turnéer i bla. USA, Sydamerika och Ryssland för att nämna några. Sångaren Jørn Lande har tidigare sjungit i bla. tyska Masterplan och Avantasia, och anses vara en av världens bästa sångare i sin genre. Jørn har sålt över 7 miljoner skivor över hela världen och har medverkat på över 40 (!) albumsläpp. JORN är ett energisk liveband som du inte vill missa när de kommer till Prästryggen i Frövi!
{youtube}m5CQ7NTkhcY{/youtube}
SIDEBURN är ett klassisk hårdrock / Doom / Blues / Progressive / Stoner band från Stockholm. Bandet har fått ett gott rykte i classic rock-genren. Blandningen av retrohårdrock, Doom Metal och en dos av Blues med dagens klassiska rock / metalsound, tilltalar vänner av Black Sabbath, Led Zeppelin, tidiga SCORPIONS / RAINBOW samt nyare band som ALTER BRIDGE. Sideburn släppte sitt 4:e album , det kritikerrosade “IV Monument” på Transubstans / Record Heaven i oktober 2012, och en ny Ep kommer att släppas våren 2014.
{youtube}4p7JoMi6Zkg{/youtube}


Sedan tidigare är även ELECTRIC BOYS klara för festivalen som äger rum mellan den 25 och 26 juli nästa år.

ROCKVIKEN startades 2013 och blev redan första året en stor succé och arrangemanget har lovordats av såväl artister som publik. Rockviken 2014 går av stapeln 25-26:e Juli och drivs av den ideella föreningen Rockviken. Några nyheter till 2014 års upplaga är en utökning från 1 scen till 2 scener, och antalet artister under två dagar ökar från 16 till ca 25. Festivalen har ett perfekt läge intill Prästryggens strand på sjön Väringen i Frövi, ca 3 mil från Örebro och Arboga. Ordinarie biljettpris för 2-dagarsbiljett är 495:-, men köper man biljett före årsskiftet betalar man endast 395:-. Biljetter säljs via hemsidan www.rockviken.se och via biljettforum.se, Preem i Frövi samt Motorbolaget i Fellingsbro.

Rockviken på Facebook: www.facebook.com/rockviken

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter