VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Skogsröjet släpper nya akter

Skogsröjet har presenterat ytterligare akter till festivalens 15-årsjubileum i slutet av juli.

De senaste akterna att presenteras är MSG, Graveyard, Treat, Bullet, 220 Volt, Riksväg 51 och Golgata.


Så här säger festivalledningen om bokningarna:

Michael Schenker Group
Michael Schenker är ute och firar 50 år som artist och för mig personligen är jag extra glad för att det är Robin McAuley på sång?
Nästa år det 50 år sedan Scorpions släppte sitt debutalbum Lonesome Crow och där medverkade en då sjuttonårig Michael Schenker.
Under 70-talet, 80-talet, 90-talet, 00-talet och 10-talet har Michael Schenker glatt världen med mängder av fantastisk musik, förutom med Scorpions med band som UFO men allra mest med Michael Schenker Group.

Tidigare i år släpptes Michael Schenker Groups senaste platta som fick namnet Immortal och ännu en gång bevisar Schenker att han är en av rockhistoriens bästa och mest inflytelserika gitarrister.

Line up för turnén:
Michael Schenker – guitar
Robin McAuley – vocals
Bodo Schopf – drums
Barend Courbois – bass
Steve Mann – keys and guitar

Graveyard
Det internationellt hyllade rockbandet Graveyard gästar äntligen Skogsröjet Sedan 2006 har Graveyard varit ett av Europas bästa band när det gäller att sömlöst mixa hårdrock, heavy, blues och psykedelia. Sedan starten har de haft en energi och sound som leder tankarna till något av det bästa från 70-talet.Bandets självbetitlade debut och uppföljarna ”Hisingen Blues”, ”Lights Out”, ”Innocence & Decadence” och ”Peace” har mötts av stående ovationer och spaltmeter av nyuppfunna superlativ. Det här blir Graveyards första spelning på Skogsröjet

Treat:
Treat är ett av Sveriges mest legendariska hårdrocksband. I mitten av 1980-talet var de i den absoluta eliten av svenska band. Låtar som Get You On The Run, Too Wild och World Of Promises är för alltid inskrivna I den svenska hårdrockshistorien. Det här blir bandets andra besök på Skogsröjet och vi ser verkligen fram emot att ha Treat på vår scen igen.

Bullet:
Hårt arbetande och ej kompromissvilliga Bullet är värda all framgång som bandet rönt genom åren. Bandet bildades i Växjö av Dag “Hell” Hofer och Hampus Klang, och tillsammans tog de hårdrocks-Sverige med storm. Med sina intensiva, träffsäkra refränger och slipade ljudbild är de svåra att undgå. Vi älskar att ha de tillbaka på Skogsröjet.

220 Volt:
220 Volt har en lång och lyckad karriär. 1983 släppte de den självbetitlade debutplattan och de har haft hits som “Young And Wild” och “Lorraine”. Sedan några år tillbaks turnerar de flitigt igen men de har inte besökt Skogsröjet tidigare.

Riksväg 51:
Lokala musikhjältar från Finspång som spelar smittande “trallpunk”. Sångaren Patrik har stor vana av att stå på scen hos oss med sina andra band Bloodbound och Dawn of Silence. Övriga bandmedlemmar har stor vana av vårt öltält?? Ska bli kul att se Riksväg 51 på Skogsröjet

Golgata:
Ett ungt hungrigt band med rötterna i Linköping-Norrköping som börjat göra sig ett namn i lokala rockkretsar. Det ska bli kul att se vad de presterar på en större scen. Välkomna till Skogsröjet säger vi till Golgata.

Lite trista nyheter dock, Kamelot ställer in sin festivalsommar. De ber om ursäkt och hoppas komma nästa år istället.

Festivalen går av stapeln 29-30 juli i Rejmyre, utanför Norrköping.

Klara band:
W.A.S.P.
Ace Frehley
The Hellacopters
MSG
Dirkschneider
Danko Jones
Graveyard
Doro
Gotthard
Michael Monroe
Jorn
Bullet
Treat
220 Volt
Eclipse
Gathering Of Kings
Nestor
Sister Sin
Black Paisley
Riksväg 51
Golgata

Biljetter till Skogsröjet finns via www.eventim.se

Ni hittar vår spellista för Skogsröjet 2022 här:

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT