VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
metallsvenskan-2014

Metallsvenskan 2014 – första bandsläpp, biljettsläpp och nytt område

0 Shares

metallsvenskan-2014
Metallsvenskan presenterar första banden för 2014 års festival.

De avslöjar också att hela festivalen flyttas på grund av platsbrist. Med flytten kan de garantera att köandet från 2013 är borta! Totalt 60m bar kommer att byggas och det ökas även på med fler toaletter både i ölområdet och på festivalområdet.


Ny plats är Brickebackens IP i Örebro. En perfekt plats med goda kommunikationer och närhet till Örebro Universitet!

Biljettsläpp: 11/11 kl 11:00
OBS: första veckan säljs 2-dagarsbiljetter för endast 395kr + avgift. Därefter kostar 2-dagarsbiljetter 495kr + avgift året ut. Från 1/1 gäller ordinarie pris på 595kr + avgift!

De första bokade banden för 2014 är:

Kreator – Mille Petrozza & Co kommer till Örebro för ett exklusivt gig! Många är vi som har bangat skallen ur led till “Pleasure To Kill”. Sjukt skoj att få Kreator till Metallsvenskan! Garanterat ös utlovas från dessa kungar av trash!

Pentagram – legendariskt band som knappast behöver nån djupare presentation! Metallsvenskan är otroligt glada att kunna få Bobby Liebling & Co till Örebro!

Bombus – Sveriges kanske hetaste band just nu gästar Örebro &  Metallsvenskan. Bombus nya skiva är ett av de bästa svenska album som släppts de senaste 10 åren. För er som missat Bombus kan vi bara säga – kolla upp skiten!

In Solitude – vi hade King Diamond i år. Kanske kan man se att In Solitude ärver facklan från “Kingen” och för den vidare in i framtiden. Sjukt bra band som turnerar stenhårt.

Horisont – Sedan starten 2006 har denna svenska kvintett kommit att etablera sig som ett av Europas främsta underground-rockband. Med sina tre album Två Sidor Av Horisonten, Second Assault och senaste mästerverket Time Warriors i bagaget har Horisont hunnit med flera turnévändor genom Europa, tillsammans med bl a Graveyard och Pentagram. Cirkeln sluts alltså på Metallsvenskan 2014!

Skitarg – de sinnessjuka clownerna gjorde ett bejublat gig på Metallsvenskan 2012. Deras nya skiva “Tarmageddon” släpps i höst & vi gissar att bandet gör ännu ett stört framträdande på Metallsvenskan. Bli inte förvånad om de även dyker upp på fotbollsplanen & skrämmer vettet ur sina motståndare med sin något obskyra taktik.

The Kristet Utseende – Metallsvenskans egna husband! TKU kommer att få spela varje år så länge de vill. Ett band som alltid sprider mycket glädje och energi! Bandet lovar dessutom att vinna årets fotbollsturnering! Amen på det!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter