VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
srf-entre

Sweden Rock Festival släpper ny akt

0 Shares

srf-entre
Sweden Rock Festival fortsätter fylla på line-upen inför nästa års festival.

Senaste tillskottet är Alice Cooper.


I början av 70-talet definierade han, och bandet som då bar hans namn, chockrocken för all framtid. Det är denna epok som bildat skola för flera generationer, inkluderat namn som Kiss och Marilyn Manson. Man behöver bara nämna låttitlar som “School’s out”, “Billion dollar babies”, “I’m eighteen” och “No more Mr Nice Guy”. I slutet av 80-talet kom nästa storskräll. Den garvade ringräven blev stjärna även inom pudelrocken – med hits som “Poison” och “Hey stoopid” erövrades ännu en generation. Och så vidare. Fenomenet som är Alice Cooper fortsätter att fascinera än i dag. På nästa skivsläpp handlar det om covers, Alices egna favoriter från 70-talets gryning. På scen handlar det däremot om detsamma som alltid har gjort honom unik. En storslagen show, mättad med rysligheter men där leendet aldrig är långt borta.

{youtube}jXZcJojTucg{/youtube}
{youtube}_L_xmc7d5rM{/youtube}
{youtube}Qq4j1LtCdww{/youtube}

Sweden Rock Festival arrangeras i Sölvesborg och sträcker sig över fyra dagar och det är 4-7 juni 2014 som ska markeras i kalendern.

Följande band är klara;

All-star projektet PHENOMENA featuring Glenn Hughes (Deep Purple, Black Sabbath, Black Country Communion), Neil Murray (Whitesnake, Black Sabbath), Bernie Marsden (Whitesnake), John Norum (Europe), Ian Haugland (Europe), Martin Kronlund, Perra Johansson och Tom Galley, som på Sweden Rock gör sitt första liveframträdande någonsin!!

EMPEROR, som kommer till Sverige för första gången, dessutom den enda Skandinavienspelningen 2014, W.A.S.P., MONSTER MAGNET, SODOM och den progressiva “supergruppen” TRANSATLANTIC med Mike Portnoy, Neal Morse, Pete Trewavas och Roine Stolt.

70-talslegendarerna URIAH HEEP, det storslagna operametalkollektivet THERION och de holländska death metalveteranerna ASPHYX gör alla sina enda Sverigekonserter nästa sommar på Sweden Rock. De brittiska pomprockmästarna och Sweden Rock-favoriterna MAGNUM avslutar uppvärmningsfestligheterna på onsdagen. Klassiska heavy metal-trion THE RODS från New York gör sin första spelning i Sverige någonsin, THUNDERMOTHER, som albumdebuterar i höst, det unga Sölvesborgsbandet DUST BOWL JOKIES som spås en lysande framtid. Klara är även de båda NWOBHM-banden CLOVEN HOOF och JAGUAR som gör sina första Sverigespelningar, det melodiska death metal-bandet ARCH ENEMY som släpper nytt album under 2014 och det tyska power metal-bandet POWERWOLF.

Klara band i bokstavsordning:
ALICE COOPER
ARCH ENEMY
ASPHYX
CLOVEN HOOF
DUST BOWL JOKIES
EMPEROR
JAGUAR
MAGNUM
MONSTER MAGNET
PHENOMENA
POWERWOLF
SODOM
THERION
THE RODS
THUNDERMOTHER
TRANSATLANTIC
URIAH HEEP
W.A.S.P.

Fler band presenteras inom kort!

Mer info och biljetter: www.swedenrock.com

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter