VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

House Of Metal presenterar fler akter

28 Shares

Festivalen presenterar ytterligare tre band.

House Of Metals 15:e upplaga kommer att äga rum i Umeå datumen 4-5 mars 2022. Festivalen har nu presenterat ytterligare tre till akter. Saxat från pressmeddelandet nedan.


Aeon (Östersund/Sverige)

Aeon, de svenska kungarna av teknisk döds den amerikanska vägen, återvänder till House of Metal efter 9 år. Detta med purfärska albumet ”God Ends Here”, den fjärde i raden släppt av inga mindre än klassiska Metal Blade Records. Förbered er på rent antikristligt dödsmangel där inga böner räcker till för att värja undan denna dödspluton från Östersund.

Daemonicus (Umeå/Sverige)

Daemonicus bildades 2006 och har sedan dess släppt ett gäng demos samt ett par EP’s och tre fullängdare. Den senaste i raden på Västerbotten-baserade bolaget Black Lion Records i augusti 2021. Den musikaliska ryggraden i Daemonicus bygger på det klassiska svenska HM-2 döds-soundet som gjorde sig känd redan på 90-talet tack vare band som Dismember och Entombed bara för att nämna några. Bandet räds dock inte för att blanda in mer melodiska inslag jämfört med många andra av dagens HM2-döds band.

Scitalis (Umeå/Sverige)

Scitalis är en nykomling på Umeås lokala black metal-scen. Bandet har varit aktivt sedan 2020 och släppte sin debut-EP ”Awakening” via Vendetta Records i mars 2021. Bandets sound är inte direkt det klassiska skandinaviska Black Metal soundet utan inspiration har hämtats både från den polska samt isländska scenen. Bandet jobbar för tillfället med att färdigställa sitt debut-album som kommer att släppas i början av 2022.

Tidigare släppta band

Tribulation, Dream Evil, The Night Flight Örchestra, Naglfar, Thyrfing, Eleine, Horndal, Moloken, Feral & Warfect.

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter