VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Nyköping Rock Festival – Lineup

225 Shares

Otto von Lucidor fortsätter med sina vapendragare att faktiskt få till en storstilad festival i Nyköping med en skön blandning av olika stilar som kan räknas in som Rock.

Tankarna får mig osökt att tänka på Sweden Rock Festival som en gång i tiden faktiskt började som Sommarfestivalen i Olofström där tanken var att bjuda publiken på klassisk rock, hårdrock, folkmusik, visor och blues. Redan året efter så flyttade man till Karlshamn och man blev mer en renodlad rockfestival och då är Nyköping redan en bra bit på vägen.


Än så länge är inte riktigt alla band klara och det kan tillkomma ett eller ett par till, men årets lineup är nästintill komplett. Förfesten på torsdagen kan bli en riktigt bra start på det hela. Tanken att plocka in Tribute band är helt rätt då publiken får njuta av fornstora hjältar (även om det inte är i person) och att få höra klassisk hårdrock är alltid populärt. Erkänt duktiga As/DC spelar i slutet av kvällen och bjuder på AC/DC med betoning på Bon Scotts era.

Sen så får vi se mästerkocken Markus Aujalays favoritsångare Matti Alfonzetti som många känner igen från hans band Skintrade som nådde framgångar under nittiotalet och var förband åt bland annat Motörhead och D-A-D. Alfonzetti har frontat en drös band därav faktiskt Talisman, och har släppt ett par soloplattor. Mattis första AOR-doftande förstasläpp Ready släpptes nyligen på Spotify och det är nog fler än jag som längtat efter den då den har varit oerhört svår att få tag i. Så att Alfonzetti har en bred låtskatt att gräva ur råder det inget tvivel om så det ska bli oerhört spännande att få se när han avslutar förfesten på torsdagen.

Fredagen har också ett par ess i rockärmen, då Uppsalabaserade Highwater ställer sig på scenen. Nådens år 2020 så släppte man sin första fullängdare Mother Nature som fick fina recensioner. Bandets stora styrka är live med karismatiska sångaren Christoffer Gradin och Sveriges unga svar på Keith Richards i Hampus Eneroth som verkligen kan lira gitarr på ett sätt som få kan idag.
Missa inte den stenhårda duon Hellinor som med färska singeln Champagne/If I Fly som verkar ha något riktigt bra på gång.

Gillar man W.A.S.P så har man kanske följt ikonen Chris Holmes irrfärder i Sverige. Då har han haft sällskap av bandet Revelations på turnén. Bandet låter som en blandning av bluesiga Whitesnake och tidiga Iron Maiden om man nu kan tänka sig en sådan kombination och lyfter rejält med rutinerade Lasse Gudmundsson på sång och den tunga batteristen Janne Backlund.
Fredagen avslutas med Ulf Bejerstrand Band, och Ulf är en ikon inom musiken. Många kanske känner igenom honom som manager för Svullo och Eddie Meduza under Griståget samt hjärnan bakom Luftgitarr-SM. Faktum är att Ulf som lirat in sex kraftigt kontroversiella plattor samt spelat med Eddie Meduza Lever. Vad som kommer att bjudas på under fredagskvällen vet möjligen Ulf och ingen annan men det lär bli underhållande.

Lördagen blir tredje och avslutande dagen för denna premiär av Nyköping Rock Festival, och den här dagen så blandas det friskt gällande musikstilar. För den som saknat Ramones i alla år, så får man nu se nybildade Bramones med medlemmar från Pile Driver, Revelations, Monsterhead och Crankdown. Räkna med nostalgi i hundranittio!

Light of Candle gör sig redo för turné i höst och passar på att släppa singeln Pain Sadness And Fear. Tungt och suggestivt är ledorden och det ska bli intressant att se bandet på scen.
Lemmy och hans Motörhead saknar man sedan hans bortgång 2015. Ett band som valt att göra sin tolkning av Lemmys låtskatt är Monsterhead som spelat runt om i landet på bland annat Pub Anchor i Stockholm och Bomber Bar i Motala. Ryktet säger att det mestadels kommer att bjudas på låtar från tiden med Animal och Fast Eddie, men det kommer garanterat ösas rejält från några av alla låtar med Mikkey Dee på trummor.

Missa inte framför allt Festivalgeneralens egna band Lucidor som står på scenen den sista dagen, och här tävlar man med tunga riff och coola texter. Har man missat bandet tidigare så är det här rimligtvis ett perfekt läge att se bandet.

Oj, är det AC/DC? Nej, det är Superposer Wannabe som onekligen druckit en dunk diesel och hoppat som kängurus från Australien för att fortplanta sig här på Nyköping Rock Festival.
Rock och Glam blir det i kvadrat när Velvet Insane ställer sig på scenen och bjuder på något från pinfärska waxet Rock’n’Roll Glitter Suit där Nicke Andersson och Dregen från The Hellacopters bidrar och där har man även gjort en video. Backstreet Liberace är onekligen en brottarhit!
Det här kan bli en spännande premiär för Nyköping Rock Festival och än så länge är inte allt spikat och något mer smaskigt kanske det dyker upp innan festivalen drar igång den 26–28 augusti.

Nyköping Rock Festival - Lineup 1

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter