VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Royal Rock Fest 2021 – Ny endagsfestival i december

Hungern och längtan efter livekonserter är total. Inte bara bland alla musikälskare men också hos alla band och artister runt om i landet. Efter en mer eller mindre obefintlig festivalsommar – två år i rad – är det nu dags att återvända till den magiska livekänslan igen.

Nu presenteras därför Royal Rock Fest! En endagsfestival – på två ställen! Fredag 17 december på Avicii Arena (Globen) och Annexet samt lördag 18 december på Göransson Arena i Sandviken.


Uppträder på båda dagarna gör: The Hives, The Hellacopters, Graveyard, Royal Republic, Thundermother, Bombus, MaidaVale och Horndal.

Biljetter släpps fredag 2 juli kl. 09.00 via LiveNation.se

Annons:

I december kommer festivalhungern att mättas under två dagar. De åtta(!) rockakterna kommer att spela på två scener under två dagar – Avicii Arena (Globen)/Annexet i Stockholm och Göransson Arena i Sandviken. Det är en festival som inte bara präglas av riktigt bra livemusik – men också mycket bra mat och dryck!

Käka gott, drick gott, lyssna på bra band… ja – festivalerna är här igen!
Missa inte biljettsläpp fredag 2 juli för två fantastiska dagar i december!

De åtta banden som spelar i Stockholm och Sandviken är:

The Hives
För 24 år sedan släppte dagens giganter The Hives sitt debutalbum ”Barely Legal” och sedan dess har bandet vunnit otaliga priser och sålt miljontals skivor. Genombrottet fick de med uppföljaren ”Veni Vidi Vicious” där vi bland annat hittar hitlåtar som ”Hate To Say I Told You So” och ”Main Offender”. Ledda av sångaren Howlin’ Pelle Almquist har Nicholaus Arson, Vigilante Carlstroem, Johan Gustavsson och Chris Dangerous gjort sig kända för sin oslagbara energi på scen och fantastiska kontakt med publiken!

The Hellacopters
The Hellacopters bildades 1994 och var aktiva fram till 2008 när de bestämde sig för att ta en temporär paus från rocken. Under de aktiva åren hann de släppa flera album som belönades med hyllande recensioner och de spottade ur sig hitlåt efter hitlåt. Bandet gjorde en efterlängtad comeback när de återförenades 2016 för att spela en unik uppsättning konserter med anledning av tjugoårsjubileet av debutalbumet ”Supershitty to the Max!”. De har sedan dess fortsatt spela i mindre skala och i början av året släpptes en dokumentärfilm om bandet. Att mäktiga The Hellacopters är tillbaka för att stanna går ingen obemärkt förbi!

Graveyard
Graveyard har sedan sitt självbetitlade debutalbum från 2007 släppt fyra skivor som alla togs emot otroligt väl. Deras senaste studioalbum ”Peace” som släpptes 2018 tog sig rakt in på albumtopplistans förstaplats. Bandet har fans runt om i hela världen och har öppnat för storheter som bland annat Guns N’ Roses. Deras senaste släpp är en liveskiva från två konserter på Pustervik och är en grym påminnelse till varför man bör uppleva Graveyard live!

Royal Republic
Att få se Royal Republic live är en upplevelse som du sent kommer att glömma. Med sin grund i rocken influeras de även av andra genres som tillsammans skapar bandets unika och dansvänliga musik. Detta gör sig extra tydligt på deras senaste skiva ”Club Majesty” från 2019 som beskrivs av flera kritiker som en ny nivå av partyrock. Royal Republic lägger lika mycket kärlek i studion som på scenen och vi ser fram emot att se RR live på Royal Rock Fest!

Thundermother
Sedan Filippa Nässil grundade rockbandet Thundermother har de släppt fyra album, ”Rock ’N’ Roll Distaster” 2014, ”Road Fever” 2015, ”Thundermother” 2018 och ”Heat Wave” 2020. Den senaste skivan hyllades enormt och redan veckan efter släppet var albumet det åttonde mest sålda i Sverige och på sjunde plats på Sverigetopplistans hårdrockslista. Inte nog med det så kammade bandet hem Gaffapriset 2021 i kategorin ”Årets Hårdrock/Metal”.

Bombus
Bombus är heavy metal-bandet från Göteborg med fyra album i bagaget, senast släppta ”Vulture Culture” från 2019. De har turnerat runt om i Europa själva men även som öppningsakt för namn som Danko Jones och svenska Graveyard. Efter att ha spelat på flera olika festivaler som Rock am Ring, Sweden Rock Festival och Tuska Open Air har bandet blivit experter på festivalpubliken!

MaidaVale
MaidaVale släppte 2016 sitt debutalbum “Tales of the Wicked West” som togs emot väl av såväl kritiker som lyssnare och uppföljaren ”Madness Is Too Pure” från 2018 blev mottagen minst lika bra. Albumet gav bandet en nominering till P3 Guld 2019 i kategorin Årets Rock/Metal. Deras musik kan enklast beskrivas som experimentell och innovativ tappning av psykrock.

Horndal
Horndal är bandet som genom metal berättar den mörka historian om hur hembyn Horndal successivt tvingades till nedläggning och de effekter som det gav med sig. Deras senaste album ”Lake Drinker” tog sig in på Sverigetopplistan och har fått fantastiska recensioner för sin blandning av sludge metal, hardcore, punk och oväntade inslag av klassiska slagverk.

Datum 2022
Fredag 17 december – Avicii Arena/Annexet, Stockholm
Lördag 18 december – Göransson Arena, Sandviken

Biljetter
Biljetter släpps fredag 2 juli kl. 09.00 via LiveNation.se

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT