VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
srf-2013

Witchcraft-konserten på Sweden Rock Festival har ställts in

0 Shares

srf-2013
Sweden Rock Festival som går av stapeln 5-8 juni har idag gått ut med följande meddelande;

 

Häromdagen fick vi de slutgiltiga specifikationerna för Kiss nya scenproduktion, och den är mycket, mycket större än vad som tidigare har indikerats för oss. Kiss spelar sist på Festival Stage på torsdagen och Europe, som också har en stor produktion, spelar sist på fredagen. Europes produktion är för stor för att bygga under ordinarie changeover-tid på fredagskvällen, och därför har vår plan varit att riva Kiss produktion på torsdagsnatten direkt efter deras spelning och sedan bygga Europes produktion på morgonen/förmiddagen innan första konserten på fredagen. När vi nu har omfattningen på Kiss produktion klar för oss inser vi att detta inte kommer att vara möjligt – vi hinner helt enkelt inte rodda färdigt innan 13.30 på fredagen, då det var tänkt att Hardline skulle spela på Festival Stage.


Således måste vi stryka första speltiden på Festival Stage på fredagen. Vi har inga “lediga” speltider att flytta Hardline till och så här nära inpå festivalen har vi inga möjligheter att stuva om i schemat för att kunna passa in ett band till. Då det sedan tidigare har funnits en viss osäkerhet kring huruvida Witchcraft, som också spelar på fredagen, skulle kunna genomföra sin spelning har vi kommit fram till att det minst dåliga sättet att lösa den uppkomna situationen är att ställa in Witchcrafts spelning och flytta Hardline till deras slot på Sweden Stage.

Vi beklagar djupt att vi tvingas göra detta, men vi bedömer att alla rimliga alternativa lösningar är ännu sämre. Vi vill också passa på att tacka både Hardline och Witchcraft för visad förståelse för situationen. Witchcraft har fått en inbjudan till nästa års festival istället. Vi vet i dagsläget inte om deras schema tillåter kommer att kunna tacka ja, men vi hoppas på det och lovar att hålla våra gäster underrättade.

Mer info: www.swedenrock.com

srf-2013-complete-lineup-poster

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter