VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
mt13header

METALTOWN släpper nya akter

0 Shares

mt13header

Metaltown fortsätter fylla på line-upen inför årets festival.

Senaste tillskotten för festivalen som hålls på Göteborg Galopp mellan datumen 4-6 juli är Hardcore Superstar, The Kristet Utseende och Thundermother.


 

Hardcore Superstar

Sedan bandet grundades i slutet av 90-talet har göteborgarna gjort en lång resa. Inspirerade av Los Angeles metalscen släppte de sin första platta 1998 och fick ett direkt genomslag. Snart öppnade de för AC/DC och turnerade med Motörhead.

Idag tillhör Hardcore Superstar ett av Sveriges mest erkända metalband – grammisbelönade och hyllade av såväl storpublik som press. Guldsäljande plattor, otaliga listettor och en rad världsturnéer har tagit Hardcore Superstar till en division för sig. De har alltid valt att gå sin egen väg, stilsäkert och med pondus.

I år släppte de sitt nionde album “C’mon Take on Me”. Denna gång jobbade de med den legendariske Randy Staub som gjort sig känd för sitt arbete med artister som Metallica och Alice in Chains. En skiva som gjord för de stora rockscenerna.
{youtube}oRJtSNUDL14{/youtube}

The Kristet Utseende

Uppväxta på musik som Slayer, Metallica och framför allt Misfits bildades The Kristet Utseende i början av 90-talet. Bandet härjade snart över hela Sverige och spottade ur sig album som ”Sug och fräls”, ”Pang på pungen i Portugal” och ”Djävulsvingar över kapellet”.

Efter några intensiva år med vansinnesspelningar och hårt turnerande fick det vara nog. 1999 gjorde gruppen en avskedsspelning på Hultsfredsfestivalen och tackade för sig.

The Kristets Utseendes kultstatus växte sig sedan större än någonsin. Efter sex års uppehåll återförenades bandet 2005 för bejublade spelningar på Sveriges största festivaler. I år är det Metaltowns tur för en dos vansinnespunk och metal från Gnarp.
{youtube}Oiy15KjRTjo{/youtube}

Thundermother

Thundermother dök upp som det uppkäftiga och blytunga hårdrocksmonster Sverige saknat. Förra året genomförde de en Italienturné och fortsatte sedan en imponerande resa genom Sveriges rockscener. Som det hittills enda osignade band spelade de också på Close-Up-båten tillsammans med Turbonegro och Imperial State Electric.

Bland Thundermothers fans återfinns storheter som Airbourne, Opeth och Danko Jones, som till och med bjöd med bandet som öppningsakt sin turné. Det är med spänning vi nu tar emot Thundermother till Metaltown.
{youtube}kKldG-OI_IU{/youtube}

 

KLARA ARTISTER
Slipknot
Korn
Motörhead
Sabaton
Danzig
Ghost
Meshuggah
All That Remains
Danko Jones
Hardcore Superstar
Turbonegro
Soilwork
Kvelertak
The Dillinger Escape Plan
The Devil Wears Prada
Between The Buried And Me
Asking Alexandria
Clutch
Carcass
Napalm Death
Entombed
Pentagram
Graveyard
The Sword
Cult Of Luna
Marduk
Katatonia
Naglfar
The Ghost Inside
Terra Tenebrosa
Eldkraft
Love and Death
Amaranthe
Witchcraft
The Kristet Utseende
Thyrfing
Bombus
Thundermother
Port Noir
Crunge

BILJETTER
Biljetterna säljs via Metaltown.se, Eventim.se samt Eventims Callcenter 0771-651 000.

Festivalpass 3 dagar: 1995 SEK
Festivalpass 2 dagar: 1595 SEK
Endagsbiljett (tors): 695 SEK
Endagsbiljett (fre/lör): 895 SEK

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter