VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
mt13header

Två av Storbritanniens tyngsta och mest inflytelserika namn för den brutala musikens utveckling till Metaltown

mt13header

Metaltown fortsätter fylla på line-upen inför årets festival.

Senaste tillskotten för festivalen som hålls på Göteborg Galopp mellan datumen 4-6 juli är två av Storbritanniens tyngsta och mest inflytelserika namn för den brutala musikens utveckling. Legendariska Napalm Death och Carcass.


 

NAPALM DEATH

Den högexplosiva Birmingham-gruppen som för 30 år sedan lade grunden för en ny hård genre och blev grindcorens skapare. Decennier senare slår sig Napalm Death fram med oförminskad brutalitet. Kultförklarade och astronomiskt inflytelserika för den extrema musikens utveckling. Kompromisslösa, starkt politiska och aldrig rädda för att stå upp för sina ideal eller höja rösten mot sociala orättvisor.

1987 släppte Napalm Death sitt revolutionerande debutalbum ”Scum”. En banbrytande skiva som bland annat innehåller låten ”You Suffer” som med sina 1,316 sekunder lär vara världens kortaste låt.

Förra året kom bandets femtonde album “Utilitarian”. Det yttersta beviset på att Napalm Death fortfarande är precis så hungriga och överraskande som de gjort sig kända för. Missa inte dessa pionjärer på Metaltown i sommar.
{youtube}SIRUzqHTNh8{/youtube}
CARCASS

De bildades i 80-talets Liverpool och blev bredvid band som Napalm Death förgrundsgestalter för en ny era i den hårda musiken historia. Carcass tog plats som ett av de mest stilbildande banden för såväl grindcore som death metal.

Debutplattan “Reek of Putrefaction” från 1988 spelades in under tidspress och knappa förhållanden. Resultatet blev inte vad bandet hade önskat. Andra hyllade det som ett mästerverk. Inte minst BBC:s legendariska radioprofil John Peel som utsåg skivan till årets bästa.

Sedan dess har bandet släppt ytterligare fyra album. Det senaste, “Swansong”, kom 1996. Innan skivan hann släppas hade bandet redan splittrats. Ett legendariskt band gick i graven och medlemmarna skilda vägar.

På allmän begäran återförenades Carcass för några år sedan. Nu arbetar de till och med på sitt första album på hela 17 år. Samtidigt kan vi bekräfta att bandet i sommar för första gången spelar på Metaltown. En sann drömbokning.
{youtube}d7oGGud2Jk4{/youtube}

 

KLARA ARTISTER
Slipknot
Korn
Motörhead
Sabaton
Danzig
Ghost
Meshuggah
All That Remains
Danko Jones
Turbonegro
Soilwork
Kvelertak
The Dillinger Escape Plan
The Devil Wears Prada
Between The Buried And Me
Asking Alexandria
Clutch
Carcass
Napalm Death
Entombed
Pentagram
Graveyard
The Sword
Cult Of Luna
Marduk
Katatonia
Naglfar
The Ghost Inside
Terra Tenebrosa
Eldkraft
Love and Death
Amaranthe
Witchcraft
Thyrfing
Bombus
Port Noir
Crunge

BILJETTER
Biljetterna säljs via Metaltown.se, Eventim.se samt Eventims Callcenter 0771-651 000.

Festivalpass 3 dagar: 1995 SEK
Festivalpass 2 dagar: 1595 SEK
Endagsbiljett (tors): 695 SEK
Endagsbiljett (fre/lör): 895 SEK

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter