VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
grflogo-black

GETAWAY ROCK FESTIVAL släpper nya akter

grflogo-black

Getaway Rock Festival fortsätter fylla på line-upen inför årets festival.

Senaste tillskotten för festivalen som hålls i Gävle mellan datumen 8-10 augusti innehåller det franska progressiva death metal-bandet Gojira, kanadensiska heavy metal-legendarerna Anvil, Nicke Borgs soloprojekt Nicke Borg Homelands samt det furiösa rock’n’roll-bandet The Smoking Hearts


 

Gojira
Sedan debutplattan Terra Incognita har Gojira levererat en aggressiv, tekniskt briljant metal med en mix av death metal, groove metal, thrash metal och progressiv metal. Det fjärde och senaste albumet, L’enfant Sauvage släpptes i juni förra året och beskrivs av många som Gojiras kanske starkaste, hårdaste och mest musikaliskt briljerande stund i karriären. Tolv år efter debutplattan har de med andra ord höjt sig ytterligare en nivå, perfekt tajmat för sin spelning i Gävle i sommar.
{youtube}QqB4YPcacdo{/youtube}

Nicke Borg Homeland
Nicke Borg är frontmannen, sångaren och låtskrivaren från det legendariska rockbandet Backyard Babies som efter flera år av intensivt turnerande och ett vilt rockstjärneliv bestämde sig för att gå solo och skapa sig någonting mer personligt. Singlarna Makin’ out with Chaos och End of the Rainbow har byggt upp förväntningarna på det nya albumet Ruins of a Riot, att vi både kan förvänta oss välkomponerad rock och drömmande country när albumet släpps i slutet av maj.
{youtube}GaXgilx12oE{/youtube}

Anvil
Anvil är metalbandet som aldrig gett upp. 2008 släpptes den tragikomiska dokumentären Anvil! The Story of Anvil som direkt hyllades som en av de bästa musikdokumentärerna någonsin. Bandets alla studioalbum från en 20-årig lång karriär hamnade för första gången i strålkastarljuset och de bokades snabbt till flera av världens största musikfestivaler där de lockade storpublik. Den 28 maj släpps det nya albumet, Hope In Hell och i sommar ser ni beviset på varför man aldrig ska ge upp sin dröm!
{youtube}jDC2e6i6Quw{/youtube}

The Smoking Hearts
Debutalbumet Pride of Nowhere från 2010 rev loss höga betyg från magasinen Kerrang, Rocksound och NME. Men även om plattan mottogs med öppna armar av såväl publik som kritiker så är det live allt händer. Fansen kan alltid göra ett gott försök att röja mest men det är svårt att nå upp till bandets kaosartade showmanship. Tidigare i år släppte de uppföljaren Victory! som inte gjorde någon besviken med sin aggressiva punkstil och höjer förhoppningarna ytterligare om att vi kommer bjudas på en liveshow vi sent ska glömma i sommar.
{youtube}oZ7tKiKC_Iw{/youtube}

 

Klara band:

SYSTEM OF A DOWN
IN FLAMES
DEEP PURPLE
BEHEMOTH
KILLSWITCH ENGAGE
TRIVIUM
TESTAMENT
LAMB OF GOD
GOJIRA
WITHIN TEMPTATION
GAMMA RAY
DRAGONFORCE
AS I LAY DYING
SOILWORK
ANVIL
ICED EARTH
EXODUS
KATATONIA
HYPOCRISY
ENTOMBED
NICKE BORG HOMELAND
ADEPT
SYLOSIS
WITCHCRAFT
ABORTED
CULT OF LUNA
WHITECHAPEL
4ARM
ELUVEITIE
ELECTRIC WIZARD
VILDHJARTA
FORGOTTEN TOMB
AVATAR
BULLET
HATEBREED
NASHVILLE PUSSY
NAGLFAR
AMARANTHE
IMPERIAL STATE ELECTRIC
THE SMOKING HEARTS
YEAR OF THE GOAT
SMASH INTO PIECES
BOMBUS
THE KRISTET UTSEENDE
BLOOD COMMAND
ALCEST
LÅNGFINGER
UNCLE ACID AND THE DEADBEATS

Mer info och biljetter: www.getawayrock.se/festival/

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link