Foto: Mercedes Lindman

Ghost ger sig ut på Europaturné nästa år och gör två stopp i Sverige

Under april och maj kommer Grammy Award vinnarna, Ghost, att ta med sig sin mörka och ockulta musik till arenor runt om i Europa. På turnén, med namnet ”IMPERATOUR – EUROPE 2022”, gör bandet två stopp i Sverige.

Hyllade, prisbelönta och ett av världens mest älskade metalband – Ghost är tillbaka för sin största turné någonsin i Europa!

Under april och maj kommer Grammy Award vinnarna att ta med sig sin mörka och ockulta musik till arenor runt om i Europa. På turnén, med namnet ”IMPERATOUR – EUROPE 2022”, gör bandet två stopp i Sverige – Avicii Arena fredagen den 29 april och Malmö Arena söndagen den 1 maj. Med sig som support har de Uncle Acid & The Deadbeats och Twin Temple.

Biljetter släpps på fredag 26 november klockan 10:00 via LiveNation.se

Nyligen släppte Ghost sin första låt på två år, ”Hunter’s Moon”, som är soundtracket till den nysläppta filmen ”Halloween Kills”. Se den fantasmagoriska videon regisserad av Amanda Demme HÄRDen 21 januari släpps ”Hunter’s Moon” på vinylsingel via Loma Vista Recordings.

Deras fjärde och senaste album ”Prequelle” släpptes 2018 med bland annat ”Rats” och ”Dance Macabre”, två låtar som snabbt kom att bli Ghost-klassiker. Rolling Stone skriver: ”Morbidly theatrical hard-rockers Ghost prove why they’re one of metal’s most interesting bands on their new LP” och det råder inga tvivel på att Ghost är ett av Sverige allra största band.

Med utsålda konserter världen över och ett kultfölje för deras mystiska musik och omtalade scenframträdanden fortsätter bandets storhet att växa. Ghost framgångssaga omges av rökelse och mystik – men grundas i musik som är helt unik och som har trollbundit fans i världens alla hörn. På sin ”IMPERATOUR” besöker de 14 länder för 23 spelningar och vi är glada över att kunna presentera att de gör två stopp i Sverige!

Datum 202229 april – Avicii Arena, Stockholm1 maj – Malmö Arena, Malmö

BiljetterBiljetter släpps fredag 26 november klockan 10:00 via LiveNation.se

Picture of Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER