ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

AC/DC – Power Up

I tider av kaos, pandemi och allsköns dårskaper känns det skönt att AC/DC nu släpper sitt sjuttonde pålitliga album. Allt är som vanligt i AC/DC-land och alla nu levande medlemmar är återigen samlade efter en massa ovärdigt bråk och Axl Rose bakom sångmicken. Phil Rudd må vara lynnig och smått livsfarlig i det privata men bakom trummorna är det pålitligt metronomexakt tempo och ostoppbart svängigt. Härligt att producenten Brendan O`Brian verkligen dragit upp Hi-haten rejält i mixen vilket bidrar till att göra Phils trumspel än mer tongivande på “Power Up.

Produktionen är föredömlig i och med att Brendan låtit alla instrument ta den plats de behöver och därmed gett dem fritt spelrum inom den box AC/DC jobbar i.
Självklart vet du var du får när du sätter på “Power Up”. Det är inga konstigheter alls utan bara enkel, stenhård och svängig bluesbaserad rock n roll som miljoner och åter miljoner av människor tokälskat i generation efter generation.

Det lär vara riff från den oerhört saknade Malcolm Youngs (1953 – 2017), bandets omstridde ledare, penna med på “Power Up”. I vart fall känns samtliga låtar som klassiker redan vid en första lyssning. Allt är där det ska vara. Angus vassa gitarrsolon, Brians hesa röst och Steves magiska kompgitarr tillsammans med Cliff Williams pumpande bas och så en världens genom tidernas mest taktfasta trummisar Phil Rudd.

Hur ska man egentligen ta sig an ett band som AC/DC som är en av den hårda rockens allra stabilaste hörnstenar?
De har sedan 1973 bjudit på sin helt egna version av rock n roll. De har aldrig gjort att avsteg från den inslagna vägen även om en del plattor varit svagare än andra. Det är där man ska möta dem –hur bra låtarna är. På “Power up” är de jävligt bra.

Man kan förbeställa albumet hos Ginza.

Artist: AC/DC
Titel: Power Up
Genre: Hårdrock
Releasedatum: 2020-11-13
Skivbolag: Sony Music
Bästa låtar: Alla men jag gillar inledade “Realize”, “Kick you when you are down”, “Demon fire” och “Money shot”, väldigt mycket.
Betyg: 4/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER