ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Jesper Binzer – Save Your Soul

Först blev han knockad av pandemin och låg apatisk i soffan hemma i Köpenhamn. Sedan ringde Jesper Binzer upp vännen, gitarristen och producenten Sören Andersen och föreslog att de skulle skriva låtar ihop till en ny soloplatta i hans namn. Nu ligger “Save your soul” tillgänglig på digitala plattformar, på CD och självklart på vinyl som Jesper själv signerat till hugade fans.

I Danmark är han tillsammans med brorsan Jacob Binzer, Laust Sonne och Stig Pedersen kända som D A D, Disneyland After Dark, och lika folkkära som röda korvar, HC Andersen och Kim Larsen. I eget namn tar Jesper Binzer ut svängarna lite mer, testar att ta ett mjukare anslag, bli smått politisk och mer privat, än han är när han rattar sitt eget nöjesfält.
Jag älskar D A D och deras friska rock n roll men jag älskar även när Jesper tänjer lite på ramarna och när Sören Andersen får honom att kämpa lite extra och bjuda in lyssnaren till den vuxne mannen Jesper Binzer tankevärld. Han ser vad som händer i världen och reagerar som vi nog alla män i ungefär samma ålder som han är i, gör.

“Save your soul” är en utmärkt rockplatta och nu hoppas man väl på att det blir möjligt för honom och bandet att komma ut och träffa publiken som han och de andra i DAD gör just i skrivande stund på Tivoli i Köpenhamn.

På omslaget och på olika bilder i samband med “Save your soul” uppräder Jesper sminkad som Jokern eller som om han var en norsk kyrkbrännande blackmetalmusiker. Det är väl av narrarna man får höra sanningen och på “Save your soul” berättar Jesper Binzer sin sanning. Den är värd att lyssna till.
Jerry Prütz

Artist: Jesper Binzer
Titel: Save your soul
Genre: Rödvit rocklegend på soloutflykt
Releasedatum: 20-11-06
Skivbolag: EMI / Medley
Bästa låtar: “Life is moving”, “My head´s been places”, “Premonition”, “Move a mountain”.
Betyg: 4/5

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER