NYHETER
CD
BÖCKER
SKÄRSELDEN

Anvil – Hope In Hell (7.0)

1 Shares

anvil-hope-in-hell-2013

Band: Anvil
Titel: Hope in Hell
Genre: Heavy Metal
Skivbolag: SPV/Steamhammer
Speltid: 53:31
Releasedatum: 2013-05-27
Betyg: 7/10

Juggernaut of Justice slog ner som en atombomb, mitt i pannan. Plattan var så bra att jag utan omsvep ger den titeln som ANVILs bästa i karriären. Hur följer man upp något sådant?Genom att göra en platta i samma stil eller att göra något helt annat? Sanningen ligger någonstans mitt emellan. Hope In Hell låter inte som ”JOJ p 2”, utan tar faktiskt några kliv till på retroskalan.

Är den nya lika bra som förra plattan? Ja och nej får bli det kryptiska svaret på den frågan.

Jag ska utveckla mitt resonemang lite gran: det som saknas är de här ultimata ”monsterspåren”, men jämnheten är slående. Spelglädjen likaså. Ljudmässigt tycker jag till och med den låter lite bättre. Så det finns både plus och minus, som man kan säga i stort sett tar ut varandra. Riktigt kul att se att Lips, Rob och resten av gubbarna fortsätta rida på framgångsvågen som skapades i och med den numera kultförklarade filmdokumentären.

Skivan börjar lite småtrevande tycker jag, men den tar sig mer och mer ju längre den pågår.

Det är lite mer rock n´roll och mindre heavy metal på Hope In Hell än på föregångaren och det är just rocklåtarna som jag tycker fungerar allra bäst. ”Bad Ass Rock´n roll” och ”Pay The Toll” svänger på rejält och är riktiga partylåtar. ”Shut The Fuck Up” har tydliga MOTORHEAD-influenser och röjer så det stänker om det. När det gäller de mera metalorienterade styckena är ”The Fight Is Never Won” en given favorit tillsammans med ”Mankind Machine”.

Slutligen så kan jag säga att detta är en värdig uppföljare till Juggernaut Of Justice, om än inte riktigt lika högoktanig. Men maskinen ANVIL rullar vidare.

Bästa låt: Pay The Toll

1 Shares
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Relaterade artiklar

POPULÄRT JUST NU
FILM
LIVE
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!