ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Artlantica – Across The Seven Seas (7.0)

artlantica-across-the-seven-seas-2013

Band: Artlantica
Titel: Across The Seven Seas
Genre: Progressiv Metal/Neoklassisk
Skivbolag: SPV/Steamhammer
Speltid: 47:41
Releasedatum: 2012-05-24
Betyg: 7/10

Jag började lyssna på streamingslänken innan jag läste medföljande information om bandet och blev faktiskt lite överraskad att det var John West som stod bakom mikrofonen.
Hans röst har verkligen utvecklats till det bättre! Att det var Roger Staffelbach som stod för gurorna var dock mindre överraskande, då han känns igen relativt snabbt, både när det gäller hans stil och hans sätt att skriva låtar.

Skivan börjar fullkomligt lysande med den neoklassiska metalstänkaren ”2012”.
Det känns nästan för bra för att vara sant. Det kan man delvis säga att det är, för skivan håller inte samma klass hela tiden utan kör en liten lightversion av ”berg-o-dalbanerace”.
Blandningen mellan YNGWIE MALMSTEEN, ROYAL HUNT och SYMPHONY X tilltalar mig enormt mycket. Det lilla problemet är att alla låtar inte håller samma höga klass. Med tanke på vad få skivor som släpps årligen med denna typ av musik, så vet min lycka nästan inga gränser trots allt.

Lite tragikomiskt är titelspåret en av de låtar jag gillar minst och den ganska ”ostiga” balladen ”Ode To My Angel” lämnar mig mer eller mindre oberörd. Låtarna direkt efter denna ostbit är dock rent fantastiska. Speciellt ”Demon In My Mind” träffar mig rakt i hjärtat.

ARTLANTICA var en riktigt trevlig överraskning från den annars ganska så döda genren och jag hoppas verkligen att de gör fler skivor i framtiden.

Bästa låt: 2012

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER