ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Persefone – Spiritual Migration (8.0)

persefone-spiritual-migration-2013

Band: Persefone
Titel: Spiritual Migration
Genre: Metal
Skivbolag: Vicisolum Production
Releasedatum: 2013-03-29
Betyg: 8/10

Den Andorrska metalscenen (en inledande mening jag aldrig trodde jag skulle använda mig av) är långt ifrån översvämmad av band. Enligt gemene hårdrockares Orakel “Metal Archives” finns det endast tre aktiva metalband i det lilla furstendömet med lite drygt 72,000 invånare. Efter ett par snabba musikaliska sökningar visar det sig att just PERSEFONE är landets bästa orkester och tuffare än så kan det inte bli. “Jag är med i landets bästa band”, där har du en raggningsreplik som inte går av för hackor.

På sin fjärde giv smaskar PERSEFONE ännu en gång på med material så att det både räcker och blir över. 70 minuter (tidigare släpp klockar in på 43, 70 och 66 minuter) av melodisk och progressiv dödsmetal är att ta i i överkant, men på något vis lyckas de ändå ro hem det hela med stil, finess och bravur ändå. Den kolossalt höga kvalitén som råder ned till minsta lilla detalj för dig genom ett fantastiskt spännande ljudlandskap, där den ena stigen efter den andra öppnar upp ett nytt sinne i ditt inre som bara väntar på och vill berikas. Som du märker krävs det lite av dig som lyssnare för att klara det, men i värsta fall får du närma dig skivan försiktigare och tillåta dig själv att hacka upp det hela i mindre portioner och då jäklar har du en trerätters brakmåltid att se fram mot.

Bandets mix av det hårda och tekniska samt det drömska påminner till viss del om bland annat Frankrikes finest GOJIRA samt skivbolagskollegorna LOCH VOSTOKs senare giv. Men där det sistnämnda satsar på en mer kompakt ljudbild är PERSEFONEs lite luftigare och kanske lite mer OPETHisk med många och långa instrumentala partier till helhetens fördel.

Bästa låt: Spiritual Migration

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER