ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Visions Of Atlantis – A Symphonic Journey To Remember (Live)

Det är väl lika bra att tillstå att Visions of Atlantis inte är något band som jag slaviskt följt utan mer konstaterat att man låter ganska likt många andra kollegor i samma genrer. Men längtan att få höra något ”live” fick mig ändå att sätta mig ner och lyssna på bandets första live-platta. Kvar från starten för ca:20 år sedan är bara trummisen Thomas Caser och det är idag mångt och mycket ett nytt band, även om man i högsta grad håller sig till facket Symphonic Metal.

Den här typen av musik har fördelen av att leva på mycket keyboards och förinspelade partier, vilket gör att det till mesta dels låter exakt som på skiva även när det framförs live. Att man är ute på djupt vatten hör man mest hos sångerskan Clémentine Delauney vars franska brytningen är måttligt charmig och stundtals så låter det faktiskt lite småfalskt. Hon gör sig bäst i de riktigt höga tonerna. Som sidekick har hon italienska Michele Guaitoli och kombinationen gör mig faktiskt lite sjösjuk.

Visions of Atlantis ska ha lite cred för att man faktiskt hör att det framförs live även om säkerligen en hel del är putsat efterhand i studion. Problemet för mig att låtarna är så oerhört trista och intetsägande så att man tillslut tappar bort sig bland stråkar och pekoralsång. Jag letar febrilt efter ljusglimtar i den jämntjocka dimman, men konstaterar tillslut att det här är möjligtvis något för den som är förlorad i Vision of Atlantis och jag själv kan nog vänta några år till innan jag gör ett nytt besök.

Artist: VISION OF ATLANTIS
Album: A Symphonic Journey to Remember
Genre: Symphonic Metal
Skivbolag: Napalm Records
Releasedatum: 2010-10-30
Betyg: 2/5
Bästa låtar: Seven Seas och The Grand Illusion

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER