ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Silvera – Edge of the World

Det danska rockbandet Silvera spelar musik som till stor del låter formad av post-grunge soundet och bör tilltala fans av band som Nickelback och tidiga Shinedown.

Albumet innehåller några hyfsade riff som dock aldrig brakar igenom, utan liksom janteaktigt stegar fram där det behövs och stegar tillbaka för att ge utrymme när det är dags för nästa parti. Låten Alive är den som inleder Edge of the World. Den skiftar gungande mellan hårdare partier och mjukare partier, som känns extra mjuka tack vare sångaren Michael Kroghs sköna stämma. En lättsmält låt. Det är faktiskt hyfsat lättsmält hela vägen, även när duetten mellan Kobra and the Lotus sångerskan Kobra Paige deltar på sång. Jag trodde att samarbetet skulle bränna till, eller i alla fall att Kobra skulle krydda till det lite, men jag tycker inte riktigt att mina förväntningar blev bemötta.

Light in Life blir, förutom No Air vars hook på refrängen sätter sig på hjärnan, den enda låten som jag fattar tycke för, mycket tack vare att gitarrerna har så bra driv.

Det här är rock som aldrig blir oförutsägbar. Det här har gjorts förut och om man som jag har lyssnat mycket på den här typen av musik under tiden som det var ”på modet” så vet man vad man får. Man kan känna sig trevligt nostalgisk men särskilt spännande blir det aldrig.

Edge of the World av Silvera får 2/5 i betyg.

 

Band: Silvera

Titel: Edge of the World

Genre: Rock

Skivbolag: Mighty Music

Releasedatum: 16-10-2020

Betyg: 2/5

Bästa låt: Light in Life

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER