ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

Sodom – Epitome Of Torture (9.0)

sodom-epitome-of-torture-2013

Band: Sodom
Titel: Epitome Of Torture
Genre: Thrash
Skivbolag: SPV/Steamhammer
Speltid: 49:36
Releasedatum: 2013-04-29 
Betyg: 9/10

Sodom är ett sådant här band, som jag förvisso har lyssnat på en del, men aldrig riktigt fastnat för.

Så när jag först lånade ett öra till nya plattan, så hade jag inga förhoppningar att jag skulle känna annorlunda, den här gången heller. Men något har hänt, om det beror på att min smak är i ständig förändring eller att Sodom helt enkelt efter så många år hittat rätt, har jag inget givet svar på. Den här skivan tilltalar mig mycket mer än någon annan SODOM-platta gjort, det är bara så det är!

Produktionsmässigt, så får vi en massiv och fet ljudbild kastat rakt i ansiktet på oss. Den framhäver tyngden och aggressiviteten i musiken på ett ypperligt sätt.

Efter en genomlyssning känner man sig som man manglats under en tysk pansarvagn, men man är ändå redo för omgång till. Bring it on SODOM!
Bakom rattarna sitter förövrigt Waldemar Sorychta, som även producerade In War And Pieces. Den lilla flirten med death metal, gör inte saken sämre, utan ger plattan variation och djup.

Om nu någon trodde att bandet gått och blivit ”kommersiellt”, så trodde ni helt fel. Detta är fortfarande hårt och förbannat bra!

Plattan innehåller 10 låtar, plus två bonusspår och jag kan inte hitta ett enda låt som agerar utfyllnad. Snacka om jämnstark platta! Så lite oväntat för mig, så är detta en av årets klart bästa thrash-plattor, den är till och med en kandidat till årets bästa!

Bästa låt: S.O.D.O.M

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER